A Locavore életérzés
2014. december 10. írta: ECOLIFE

A Locavore életérzés

Terítéken a naphegyi gasztrocsoda

Az elmúlt időszak – szerencsére – egyre több gasztronómiai trendet generált: a fast food, vagyis a gyorsétkezdei életstílus saját ellenpontjaként termelte ki a slow food mozgalmat, ami az étkezési hagyományok védelméért alakult ki 1989-ben. A 2013-as év végén az American Culinary Federation (ACF) több, mint ezerkétszáz konyhafőnöke mesélt a 2014-ben várható trendekről. A válaszadók zöme a helyi eredetű húsokat, a helyben termesztett tanyasi termékeket, vagy a fenntartható módon halászott tengeri élelmiszereket emelte ki, amelyek erőteljesen magukban hordozzák a locavore szemléletet. 

blog4.jpg

 

Amerikában már nagy népszerűségnek örvend a mozgalom, itthon azonban még csak „kóstolgatja” a nagyérdemű. Noha országszerte léteznek már ebben a szellemiségben működő éttermek, egyetlen vállalkozás sem képviselte még nevében a törekvést. Egészen márciusig, a naphegyi étterem megnyitásáig. Felkerekedtünk hát, hogy bebizonyítsuk: a tudatos táplálkozás során egyáltalán nem kell lemondanunk a mennyei ízek élvezetéről! 

blog2_1.jpg

A konyhafőnök ajánlata

Kóstolónak a bárány- és a marhaburgert választottuk, ez ugyanis a Locavore vendégeinek abszolút kedvence. Az ételek legalapvetőbb sajátosságát a házi hozzávalók tökéletes kombinációja adta: a finomra hangolt zamatok harmonikus összhatása egyenesen tarolt, azonban – elemző örömünkre – külön is jól kivehető ízekkel találkoztunk. Az ételek nem voltak tömények, sem zsírosak, a házi készítésű buci pedig tökéletesen idézte a klasszikus hamburgert – leszámítva persze a rágós, „műanyag” mellékzöngét. Merthogy tökéletesen friss volt, válogatott alapanyagokból. Az ízlésesen tálalt (és tisztán fogyasztható) adag kellemes jóllakottságot adott, mégsem nehezített el bennünket, így tökéletes vacsora lehet a nagyétkű, újragondolt klasszikusokat kedvelők számára.

blogra.jpg

Szöveg: Tóth Beáta

Fotó: Tatár Csaba, www.tatarcsaba.com, Locavore Étterem, www.locavore.hu

A teljes cikk az Ecolife magazinban olvasható. December 16-tól keresse az újságárusoknál!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr96972593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása