Amikor megdőlnek a rekordok…
2014. december 16. írta: ECOLIFE

Amikor megdőlnek a rekordok…

Nyugtató terápiák nyomában

A mindennapok során rengeteg hatással találkozunk, ami észrevétlenül ugyan, de szebbé teszi életünket. Melegedés a kályha mellett, a szerelmed illata, baráti beszélgetés hangulatvilágításban. A hideg, a meleg, a hangok és az illatok mind befolyásolják közérzetünket. Íme 2 olyan terápiás módszer, ami ezeket veszi alapul.

ice-600x400.jpg

A megoldás: a hideg

Nálunk is egyre népszerűbb a külföldön már jól bevált hidegterápia, ami egy sor jótékony hatással lehet életünkre: csillapítja a fájdalmat és a gyulladásokat, csökkenti a szorongást, javítja az alvást, ráadásul endorfint szabadít fel. A kezelés során −190°C-os kamrában az emberi test hőmérséklete pillanatok alatt lecsökken, így akár pszichés és fizikai teljesítőképességünk is növelhető. Ha sportolsz, kifejezetten Neked találták ki ezt a terápiát, ugyanis az extrém hideg fokozza a sportolók teljesítményét, növeli az izomzat vérellátását, feszességét, emellett formálja az alakot is! A kezelés maximum 3 percig tart, a hatásairól viszont órákig mesélsz majd!

sauna.jpg

Frissítő bioszanua

Az ismert egészségjavító hatások mellett, mint az immunrendszer erősítés, salaktalanítás, bőrfeszesítés, a bioszauna alacsonyabb hőmérséklettel (40-60°C), és magasabb páratartalommal (20-60%) bír. Különlegessége, hogy a módszer a lelket is próbálja ellazítani különböző aroma-, fény- és hanghatásokkal.  Prousttól tudjuk, hogy egy teasütemény íze másik világba sodorhat bennünket, és ez nincs másképp a fényekkel, illatokkal és hangokkal sem. 

Tímár Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr706987073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása