A bőrápolás aranyszabályai
2014. december 30. írta: ECOLIFE

A bőrápolás aranyszabályai

Egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy bőrünk üdeségét megőrizzük. Íme a legfontosabb szabályok.

organic.jpg

1. Nélkülözhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékkal lássuk el szervezetünket. Ahhoz, hogy a bőrápoló termékek hatékonyságukat maximálisan kifejthessék, elengedhetetlenül fontos, hogy az elvesztett nedvesség pótlásáról belsőleg is gondoskodjunk. Átlagosan napi másfél-két liter folyadék (tisztított víz, gyümölcslé, koffeinmentes tea) vagy magas víztartalmú gyümölcsök és zöldségek fogyasztása javasolt.

water2.jpg

2. Bizonyos élelmiszerek olyan tápanyagokat tartalmaznak, melyektől a bőr képes regenerálódni és megfiatalodni. Ilyen a meggy, a gomba, a zöld tea és a gránátalma. Az olajos magvakban és a tengeri halakban lévő telítetlen zsírsavak megújítják a bőrsejteket, a zabpehelyben és zabkásában lévő szilika pedig puhítja a bőrt. A C-vitaminban gazdag étrend fokozhatja a kollagéntermelést és védelmet biztosít a ráncokat okozó szabad gyökök ellen. Édes ajándék, hogy napi egy kocka étcsokoládé is hatékonyan serkenti a kollagéntermelést a benne található flavonoid jóvoltából. 

granatalma.jpg

 

3. Mozogjunk, mert így oxigént juttatunk a szervezetünkbe, ami jót tesz a bőr színének és tónusának. Méregtelenítsünk rendszeresen és tisztítsuk testünket, lelkünket. 

boldog.jpg

szöveg: Dr. Házi Edina

Még több bőrápolási tanácsért keresd az Ecolife magazint az újságárusoknál! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr657022321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása