Így csökkentsd az ökológiai lábnyomodat
2015. január 06. írta: ECOLIFE

Így csökkentsd az ökológiai lábnyomodat

Számos módja van az ökológiai lábnyom csökkentésének. Egy sor érdekes applikáció lehet segítségedre, melyek játékos módon hívják fel figyelmedet a téma fontosságára és alakítják ki benned a fenntartható gondolkodás kultúráját. A legjobb, ha lépésről lépésre, mindenféle görcs nélkül, természetesen tesszük mindennapjaink részévé az odafigyelést.

bycicle.jpg

Csak természetesen

Törekedjünk arra, hogy a vásárlás során olyan termékeket vegyünk meg, melyeknek csomagolása újrahasznosítható, részesítsük előnyben a hazai, valamint az etikus kereskedelemből származó termékeket. Szánjunk időt a vásárlásra, szelektáljunk szigorúan, kerüljük azok felhalmozását és ne vegyünk részt az élelmiszer pazarlásban. Kozmetikumok terén bizonyosodjunk meg arról, hogy a kiválasztott terméket nem tesztelték-e állatokon, természetes anyagokból készült-e. 

fair.jpeg

Válasszuk a termelőt, látogassunk zöld éttermeket

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a helyi termelőket támogassuk szavazatunkkal (pénzünkkel),így ugyanis biztosak lehetünk benne, hogy a megvásárolt zöldség, gyümölcs, hús biztos, ellenőrizhető helyről származik. Figyeld, melyik zöldségnek, gyümölcsnek van épp szezonja, és igazítsd ehhez a napi menüt. Ha étteremben szeretnél enni, kísérletezz bátran és fedezzük fel az ország különböző zöld, vagy locavore filozófiát valló éttermeit. Egy sor tudatos gondolkodású falatozó még négylábú kedvencedet is beengedi, sőt még frissítőt is kap. 

fruits-french-france-market_1.jpg

Gondold át a közlekedést

Energiafogyasztásunk 31 %-át a gépkocsiknak köszönhetjük, így tanácsos olykor beiktatni a biciklit, a gyaloglást vagy tömegközlekedést. Egyre népszerűbbek a helyi kerékpármegosztó rendszerek, többek között ennek, és a korlátozott autósforgalomnak köszönhető a Zöld Fővárosok megmérettetésében Ljubljana vagy Bristol sikerei.

ecco.jpg 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr407047321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása