Bakancslista - 3 hely, ahol garantáltan feltöltődhetsz
2015. január 07. írta: ECOLIFE

Bakancslista - 3 hely, ahol garantáltan feltöltődhetsz

Soha nem volt még ennyire népszerű az energiaturizmus, mint napjainkban, amikor a holisztikus gondolkodás varázsát és előnyeit egyre több nyugati fedezi fel. Valaki a lelki békéért indul útnak, némelyek útbaigazítást várnak, sokan pedig az inspiráció reményében kerekednek fel, s kutatnak az energiában gazdag spirituális kalandok után. 

travel-map-sailing-ship.jpg

1. Machu Picchu

A 2000 méter magasságban fekvő sziklás teraszokat gyakran a föld egyik köldökcsakrájaként emlegetik, az egykor itt élő inkák pedig hittek abban, hogy a hely ideális pontként szolgál a földi és az égi szféra találkozására. 

machu_picchu-8.jpg

2. Salar de Uyuni

Több tízezer éve keletkezett a világ legnagyobb (mintegy 10.600 km² kiterjedésű) sómezeje, az Andok hegyvonulatai között húzódó Uyuni. A több milliárd tonna tömegű sómezőt időszakosan vékony vízréteg borítja, mely lehengerlő látványt kölcsönöz a tájnak. A rendkívül látogatott vidék nagy népszerűségét elsősorban kiváló levegőjének köszönheti. 

salt-cones-and-cloud-reflections-at-sunset-on-the-salar-de-uyuni-bolivia1.jpg

3. Kailash-hegy

A Hindu kozmológia a Himaláját az univerzum közepének tekinti. A hegység részét képező Kailash-hegyet a buddhisták szent helyként tisztelik, hitük szerint pedig az ide érkezők a hegyből származó gyógyító erőn túl Buddhától eredeztethető inspirációban részesülnek. 

6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr877050407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása