Így válassz magadnak kozmetikumokat
2015. január 08. írta: ECOLIFE

Így válassz magadnak kozmetikumokat

Valaki már 20 évesen öreg, mert megfáradt, szürke a lelke, teljes lénye, így a teste is. És vannak olyan nők, akiknek 70 évesen is ragyog a szemük, sugárzó a tekintetük és egészséges a bőrük. Egyszerűen szépek. A helyes táplálkozás és a kiegyensúlyozott életmód mellett elengedhetetlen a megfelelő minőségű, természetes kozmetikumok használata.

organic-beauty-woman-blowing-dandelion-e1382744668216.jpg

1. Használjunk natúrkozmetikumokat

 Élet csak az életből lehet, ezért azon kozmetikumok, melyek természetes és jótékony anyagokból épülnek fel, valódi hatékonyságra képesek, emellett különösen gyengédek az emberhez és a környezethez.

transdemalcream.jpg

 

 2. Tartalmazzon bőrazonos hatóanyagokat

 Egy igazán jó kozmetikum szerkezetét és összetételét a bőr saját védelmi rendszere inspirálja, ezért ezek bőrbe való felszívódása és beépülése sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos termékeké. Ezen készítmények alapját főként azon természetes anyagok adják, melyeket gyengéd biotechnológiai folyamatokkal állítanak elő. Ilyenek például az L-prolin, sztearinsav, lecitin, ceramid, hialuronsav, tejsav, stabil C-vitamin, stabil E-vitamin, aminosavak és a peptidek. A bőrazonos szerkezet azt is jelenti, hogy az olajtartalmú készítményt alkotó olajok össz-triglicerid összetételének aránya megegyezzen a bőr faggyújának ideális triglicerid összetételének az arányával, mert az ilyen struktúrájú kozmetikum képes emlékeztetni a bőrt saját lipidszerkezetére és ezáltal inspirálni a helyes működésre. A kozmetikum optimálisan felszívódik, képes beépülni a bőr szerkezetébe és a hozzáadott vitaminok és hatóanyagok is kiválóan hasznosulnak. Ezek azok a készítmények, melyek mindent megadnak a bőrnek amire annak szüksége van. Használatuk során a bőrkép láthatóan és érezhetően javul, a bőr védelmi funkciói helyreállnak és a bőrproblémák eltűnnek.

blueeyedwomanfacecream.jpg

 3. Gyógyító összetevők

A növények képezik minden kultúra ősi tudásának az alapját. A mai tudomány ezeket a csodákat a kvantumfizikával és molekuláris biológiával bizonyítani is képes. A gyógynövényes balzsamok, tinktúrák, terápiás olajok és a növényekből kivont koncentrált anyagok hatékony alternatívái a kémiai úton előállított szintetikus anyagoknak, gyógyszereknek a kozmetikában is. Használatukkal kiváló eredmények érhetőek el a bőrproblémák, bőrirritáció és az akut bőrbetegségek kezelésében.

home-made-face-cream-essential-oil.jpg

 4. Szelektáljunk tudatosan

Minden esetben olvassuk el a csomagoláson, tégelyen, flakonon lévő összetevőket. A kozmetikumot csak akkor vegyük meg, ha magyarul is, azaz számukra érthető nyelven is feltüntetik a készítményben lévő összes anyagot. A tisztességes gyártó törekszik arra, hogy a vásárló megértse az alkotórészek neveit.Tégelyben és tubusban lehetetlen megoldani egy valóban natúr krém stabilitását és tartósítását. A fizikai kontamináció és a levegő oxidatív hatása ellen fokozottan védeni kell a kozmetikumot, ezért azon készítmények, melyek csupán természetes anyagot tartalmaznak, többnyire airless adagolókban kerülnek forgalomba.

 Dr. Házi Edina

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr897053259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása