Így néz ki a norvég ökocsoda
2015. január 13. írta: ECOLIFE

Így néz ki a norvég ökocsoda

Larvick városában - ahol külön kutatóközpont működik a teljes károsanyag kibocsátás-mentes házak tervezésére - épült fel ez a különleges ökoház norvég építészek és kutatók összefogásával. A 19 fokkal megdöntött háztetőre 150 négyzetméternyi napelemet szereltek fel, mely a tervezők elmondása szerint 19200 kWh áramot képes termelni évente, további 4000 pedig a víz forralására szolgáló kollektoroknak köszönhető. A méretes ablakoknak köszönhetően természetes fényből nincs hiány a belső terekben, ráadásul speciális érzékelőket helyeztek el a szobákban, melyek a tér azon részére irányítják a fényt és a levegőt, amit éppen használnak. Az ökoház - aminek várható fogyasztási szükséglete 7272 kWh lesz - megépítése során az volt a cél, hogy a lehető legkevesebb károsanyag kerüljön a levegőbe. 

snohetta-multikomfort-zeb-pilot-house-designboom-01.jpg

 

snohetta-multikomfort-zeb-pilot-house-designboom-03.jpg

snohetta-multikomfort-zeb-pilot-house-designboom-04.jpg

zero-energy-house-zeb-1-537x322.jpg

though-the-home-is-designed-as-single-family-the-one-built-here-is-only-a-demonstration-heres-the-entire-rundown-of-the-houses-energy-saving-features.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr317067037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása