Lazulj a szabadban
2015. január 24. írta: ECOLIFE

Lazulj a szabadban

szöveg: Bősze Kinga

Aki az enyhébb idő beköszöntével szeretne kimozdulni és a jó levegőn, természetben feltöltődni, de nehezen mond le a komfortérzéséről, annak feltétlenül ki kell próbálnia a glampingezést!

gla.jpg

A „glamourous” és a „camping” szavak összeolvadásának eredménye a glamping, ami mára a világ számos helyén elérhető formája szabadidőnk természetközeli eltöltésének. Legyen szó Európáról, Ázsiáról, Ausztráliáról vagy az Egyesült Államokról, mindenhol találhatunk helyeket, ahol hódolhatunk a szabadlevegős turizmus luxus formájának.

glamp2.jpg

A bohém életérzés, a teljes szabadság megélésének lehetősége, a szép környezet, az elérhető ár és a természetes vizek karnyújtásnyi közelsége miatt sokan váltak az idők folyamán a hagyományos sátras, lakóautós, lakókocsis kikapcsolódás kedvelőivé. A glamping a kemping minden előnyét megőrizve, de a kényelem és design szempontjait is szem előtt tartva olyan réteget próbál meghódítani és kicsalogatni a hotelszobákból, akik vágynak az ismeretlenre, a szokatlanra, de a minőségi életérzésről sem hajlandók lemondani.Éppen ezért az elmúlt idők atipikus szállásformái, mint például a jurták, igazi reneszánszukat élik. 

west-wood-yurts-001.jpg

De nagyon közkedveltek a a tipik (anno a vándorló bölényekre vadászó indiánok által lakott, állatbőrrel fedett sátrak),

tipik.jpg

a különböző kunyhók, bungalow-k, barlangok, lombházak, 

tree_house_2_.jpg

tree.jpg

treehouse.jpg

és régi lakókocsik, amikből hihetetlenül hangulatos kuckókat  varázsolhatunk. Ha valaki igényes, szereti a természetet és él benne a vágy környezetünk megóvására, akkor nem is választhat jobb és gazdaságosabb szállást. 

lako.jpg

lako2.jpg

 Ecolife-tipp:

Ha kipróbálnád a glamping-őrületet, akkor természetesen itthon is lehetőséged nyílik rá: látogass el a noszvaji Nomád Hotelbe, és kezdődhet a természetes feltöltődés. 

magyar1.jpg

 magyar2.jpg

magyar3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr117103667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása