Méregteleníts természetesen és hatásosan
2015. március 13. írta: ECOLIFE

Méregteleníts természetesen és hatásosan

A sikeres méregtelenítésnek sok előnyét élvezhetjük, mert hatékonyabbá válik a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabbá az anyagcsere, erősebbé az immunrendszer, javulnak szervezetünk regenerációs folyamatai és bőrünk is látványosan szebbé válik. Közérzetünk is javul, így frissen és üdén fogadhatjuk a tavasz első rügyeit, a visszatérő napsugarakat. 

1. Reggel vagy este fogyasszunk tisztító italt. 1 ek Psyllium + 1 ek lenmagliszt + 1,5 dl zabital + 1,5 dl melegvíz. Összekeverés után azonnal igyuk meg, kiválthatjuk vele a reggelit vagy a vacsorát. Mindenkinek javasolt, főként akkor, ha bőrünk érzékeny, rosaceás vagy gyulladásra hajlamos, és rendszeres fogyasztásával szerencsés mellékhatásként akár 5 -10 kg súlyfeleslegtől is megszabadulhatunk.  

2. A bőrben már felhalmozódott méreganyagok hatékony kiürítésének remek formája, ha hetente egyszer alaposan kiáztatjuk magunkat a fürdőkádban. Ha már jól kiáztunk, dörzsöljük át a teljes bőrfelületet egy dörzskesztyűvel, rövid időközökkel egymás után szappanozzuk be magunkat legalább háromszor, végül öblítsük le a bőrünket hideg vízzel, dörzsöljük szárazra és ápoljuk finom illatos növényi olajjal. 

3. A méregtelenítés nem csupán a test feladata és folyamata. Ez egy mélyen, és összetetten zajló szellemi folyamat, döntés, állapot. Egy  meditatív, tudatos és vállalt utazás lehet önmagunkban,  melyhez nagyszerű segítséget nyújthatnak a különböző terápiás tisztaságú illóolajok. 

 Ecolife-tipp

  • 3 héten keresztül fogyasszunk rozmarinvizet, adjunk 1 liter tisztított vízhez egy evőkanál rozmaring virágvizet és iszogassuk egész nap.
  • jótékony a terápiás minőségű teafaolaj is, melyből naponta háromszor egy cseppet tegyünk egy-egy bögre teába.

 

4. Ha tudjuk, hogy szervezetünk túlzottan terhelt méreganyagokkal, kiegészíthetjük tisztító kúránkat kovaföld fogyasztásával: 1 ek kovaföldet keverjünk el 2 dl vízben naponta és fogyasszuk naponta kétszer.  

5. A kúrát követően hosszútávon érdemes időről-időre gondoskodnunk csökkentett terhelésű napokról, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe. 

 Ecolife-tipp: Iktassunk be egy almanapot az életünkbe, akár hetente egy alkalommal.

SZERZŐ: Dr. Házi Edina

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr837265111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása