Biolamp – magyar megoldás a szmog ellen
2015. május 18. írta: ECOLIFE

Biolamp – magyar megoldás a szmog ellen

A világ számos városáról lehet olvasni olyan információkat, amelyben a szmog nagy problémájáról és a kibocsájtás lehetséges korlátozásáról írnak, így jó pár ötlet látott már napvilágot, amellyel meg lehetne tisztítani a városi levegőt. Horváth Péter egy olyan ötlettel állt elő, amely megoldhatja ezt a kérdést: egy formatervezett és környezetbarát utcai lámpát alkotott, melynek a biolamp nevet adta. Az esztétikus lámpa a világítás mellett a szennyezett, városi levegőt képes megtisztítani a szén-dioxidtól.

biolamp1.jpg

De hogyan működik?

A lámpában található egy ventilátor, mely a felső részen keresztül magába szívja a szmogot. A lámpatest alsó részében egy spirál van elhelyezve, amelyben egy algás folyadék található és a rajta keresztül haladó szennyezett levegőből az alga elnyeli a szén-dioxidot és oxigénné alakítja át. Az ilyen módon megtisztított levegő a kisebb csövön távozik.

biolamp2.jpeg

Másik előnye a lámpának, hogy az algából, vízből, szén-dioxidból és napfényből biomassza jön létre, melyet a későbbiekben autók bioüzemanyagként lehetne hasznosítani.

Szerző: Bujtás Olimpia

Az energiatakarékos LED égők segítségével a világítás maga is környezetbarát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr657469642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása