Húsgombóc vegán módra az Ikeában
2015. május 18. írta: ECOLIFE

Húsgombóc vegán módra az Ikeában

Több milliónyi kötbullart, azaz svéd húsgolyót vásárolnak évente az Ikea éttermeiben. A kedvelt húsgolyók eredetileg sertéshúsból készülnek, ámde a PETA állatvédelmi szervezet hatására idén áprilistól a világ összes bútoráruházában vegán, azaz állati eredetű összetevőtől mentes verzióban is kaphatóak lesznek. Mi is kipróbáltuk már, és tudjuk szeretni.

kotbullar_vegan.jpg

A PETA lobbijának köszönhetően ezzel a lépéssel az Ikea is jól jár, hiszen jelentősen csökkenti környezeti terhelését, miután köztudott, hogy az állattenyésztés és a feldolgozás sokkal nagyobb ökolábnyommal és üvegház károsító hatással jár, mint a növénytermesztés, valamint fontos tényezőként jelenik meg az állatvédelem kérdése is, ha a nagyüzemi állattartásra gondolunk. Ráadásul kiszolgálnak egy egyre növekvő piaci igényt, nevezetesen a vegán életmód hódolói is biztosan örülnek ennek a hírnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr147469506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása