Filmek az egészséges étkezésről: programajánló
2015. augusztus 01. írta: .ecolife.

Filmek az egészséges étkezésről: programajánló

A BBC EARTH csatorna új programsorozata valódi alapossággal járja körül az ételeket és étkezést övező mítoszokat

  • Együnk-e húst? Ha igen, melyiket válasszuk?
  • A manapság divatos fehérjeközpontú táplálkozásnak milyen hosszú távú hatásai lehetnek bolygónkra?
  • Lehetséges-e vajon környezetbarát húsevőnek lenni?
  • Vajon az olyan radikális diéták, mint a kalóriacsökkentéses, a paleolit és a gyümölcsdiétát tényleg meghosszabbíthatják az életünket?

Többek között ezekre a mindenki számára izgalmas, aktuális kérdésekre keresi a válaszokat a Magyarországon nemrégiben elindult csatorna, a BBC EARTH legújabb érdekfeszítő programválogatása. Az Igazság az ételekről című tematikus műsorválogatás szakértői gárdája a táplálkozást övező téveszméket, közkeletű vélekedéseket és tudományos igazságot járja körül. Augusztus első hetét a húsfogyasztás kérdéskörének és a napjainkban egyre népszerűbb diéták és étrendek élettani hatásainak szenteli.

Együnk-e húst - Az augusztus 3-án este 22:50-kor debütáló sorozatban Dr. Michael Mosley személyesen jár utána annak, hogy vajon a vörös hús és a feldolgozott hús tényleg olyan rossz-e. Ezért valóságos állóképességi próbának veti alá magát: magas (avagy az ajánlottnál kétszeres mennyiségű) hústartalmú étrendet követve próbálja meg kideríteni a hús szervezetre gyakorolt hatásait. A szellemes epizódokban Mosley tudományos bizonyítékokkal és eredményekkel támasztja alá a testében végbemenő változásokat.

hosszuelettitkabbc.jpg


huseveshatasaibbc.jpg

 A húsevés hatásai c. dokumentumfilm-sorozat az emberi fogyasztásra és fejésre szánt állattenyésztés bolygónkra gyakorolt hatásait vizsgálja. Vajon meg tud birkózni a bolygó folyamatosan növekvő húséhségünkkel? Milyen húsokat kellene fogyasztanunk, ha minimalizálni szeretnénk a világra gyakorolt hatásunkat? Létezik-e környezetbarát módja a hús előállításának, és egyáltalán, lehetséges-e környezetbarát húsevőnek lenni? A sorozatban a műsorvezető Michael Mosley olyan farmerekkel is találkozik, akik úgy gondolják, hogy a hagyományos gazdálkodási módszerekhez való visszatérés, az ételmaradékunk hatékonyabb felhasználása és egy kis lefaragás az egyéni húsfogyasztásunkból a bolygó tönkretétele nélkül gondoskodhatna a mindenki számára elegendő húsmennyiségről. Az izgalmas kérdéseket feszegető epizód augusztus 4-én 22:50-kor látható a csatornán.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr447671618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása