Breakthrough Energy Coalition
2015. december 02. írta: Berki Lili

Breakthrough Energy Coalition

Bill Gates, Richard Branson és Mark Zuckerberg globális energetikai projektje

A Microsoft, a The Virgin Group, valamint a Facebook alapítói közös környezetbarát energetikai vállalkozásba fektetnek be. A Breakthrough Energy Coalition nevű monumentális vállalattal a befektetők és létrehozók elsődleges célja, hogy felvegyék a harcot a klímaváltozás legsürgetőbb problémáival szemben.

Az alapítók a párizsi COP 21 konferencián bejelentették, hogy ezzel a lépésükkel szándékukban áll felgyorsítani az átmenetet egy olyan jövő felé, amelyben a legtöbb cég új, károsanyag-kibocsátást csökkentő technológiákat használhat mindennapjai során. Ezen kezdeményezés élén jelenleg 28 befektető áll, több mint 10 országban.

Olyan létfontosságú területeket fog érinteni a beruházás, mint az energiatermelés, -tárolás és -szállítás, valamint az energetikai rendszerek hatékonyságának előre lendítése. Az új kezdeményezés során kutatni és fejleszteni szeretnék a mesterséges fotoszintézis folyamatát, amelyben napfény segítségével folyékony szénhidrogéneket tudnak előállítani.

Bill Gates szerint, ezzel helyettesíthetik a fosszilis tüzelőanyagokat, amely hatalmas áttörést jelentene a tudomány számára. Gates emellett megduplázta energetikával kapcsolatos beruházásainak értékét 2 milliárd dollárra, és 20 kormány tagjait győzte meg arról, hogy kötelezzék el magukat a téma mellett és cselekedjenek hozzá hasonlóan, azaz 2020-ra duplázzák meg saját kutatási és fejlesztési beruházásaik értékét.

A projekt közvetlenül kíván finanszírozni minden olyan típusú innovatív ötletet, amely az energiaszektor hiányosságaira, rosszul vagy legalábbis nem a leghatékonyabban működő rendszereire épít, vagy azok javítására, átformálására törekszik.

A Microsoft alapítója arra buzdított minden jelenlévőt, hogy „teljes gázzal” lépjen fel a globális felmelegedés által okozott veszélyek ellen, hogy a jövő generációja is részese lehessen annak a csodának, amelyet otthonunknak, Földnek hívunk.  bill_gates.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr738133532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása