Biogáz és műtrágya otthoni hulladékból
2015. december 02. írta: Jachimek Anett

Biogáz és műtrágya otthoni hulladékból

Egy izraeli startup cég kifejlesztett egy háztartási biogáz egységet, ami a szerves hulladékot gázzá alakítja. A készülék 2-4 óra főzéshez elegendő biogázt biztosít, és 5-8 liter szerves műtrágyát is előállíthatunk általa.

A HomeBiogas úttörő lehet az otthoni hulladék-újrahasznosításban, mert képes naponta több liter élelmiszer-hulladékot átalakítani értékes anyagokká (beleértve a hús- és tejtermékeket, melyek nem ajánlottak otthoni komposztálásra). A projekt elsődleges célpontja a külváros, ahol fontos alkotóeleme lehet a háztartásoknak és nagy segítsége az otthoni energiahálózatnak.

A HomeBiogas megalkotói szerint 1 kilogramm élelmiszer-hulladék mintegy 200 liter gázt képes előállítani, amely 1 órányi nagy lánggal való főzéssel elégetett gáznak felel meg. Szóval egy nap szerves hulladékmennyisége - ami körülbelül 6 litert jelent - képes több órányi gázt biztosítani, és ez évente akár 1 tonna otthoni szerves hulladékkal tehermentesíti a háztartásokat.

A termék könnyen összeszerelhető és tárolható, viszonylag kis mérete miatt könnyen belefér akár egy üvegházba is. Méretei: 123cm / 165cm / 100cm, tömege 40 kg alatti.

Bővebben a HomeBiogasról itt lehet olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr268130764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása