2015 leginnovatívabb autós fejlesztései - 2. rész
2015. december 05. írta: Jachimek Anett

2015 leginnovatívabb autós fejlesztései - 2. rész

A cikk első részében már bemutattunk hat csodajárgányt, most következzenek a legjobbak.

Íme, a top 6!

6. Forgószékkel felszerelt vezető nélküli autó

A Mercedes bemutatta Las Vegasban az általuk tervezett jövőbeli autót, melynek székei elforgathatóak azért, hogy kényelmesen tudjunk szemtől szemben beszélgetni utas társainkkal. Ez a fejlesztés jól mutatja, hogy a vezető nélküli autók megtervezésénél milyen nagy figyelmet fordítanak az utasok kényelmére és az élményteli utazásra.

 

5. Volvo - A kényelmes vezetés

A Concept 26 elnevezésű autó tervezésének ötleténél a legfontosabb szempont a kényelem volt, amit az ülések variálásával valósítottak meg. Míg vezető módban a figyelem és a zavaró tényezők kiküszöbölése a legfontosabb, addig relax módban a hátradönthető ülésekből nézheti a vezető a műszerfalba épített TV-t. A harmadik mód a create nevet kapta, és a fenti két mód ötvözete. Segítségével speciális módon tudjuk még kényelmesebbé állítani az üléseket vezetés közben.


 

4. Porsche - Holografikus műszerfal 5 éven belül

Ez a tetőtől talpig elektromos autó 250 kilométert tud megtenni mindössze 15 perc töltéssel. Szemmozgást követő funkciót is raktak bele, azaz, ha a vezető szeretne valamit a műszerfalon megnyomni, akkor az érzékelők a szem mozgása alapján kiválasztják a kívánt programot, ezt rögtön közvetítik is, majd várják a vezetői jóváhagyást a kormányon lévő gomb megnyomásával. Nem kell tehát vezetés közben össze-vissza nyúlkálni, így a berendezés balesetek megelőzését is lehetővé teszi.

 

3. BMW - Érintőképernyős kulcstartó

Rengeteg információt tudunk megnézni a kis kulcstartó színes kijelzőjén, segítségével akár elindíthatjuk, vagy épp leállíthatjuk az autó motorját. Az eszközt az autóba beépített vezeték nélküli töltőkkel tudjuk tölteni. Az a roppant jó ebben a kütyüben, hogy bizonyos információkhoz akkor is hozzáférhetnek a tulajdonosok, amikor éppen nem ülnek az autóban.

 

2. Mitsubishi - Az önvezető autó

Az autó képes automatikusan reagálni a városi közlekedés minden mozzanatára, kanyarokra és sávszélességre, így segítve a közlekedést. Ami mégis a legjobb benne, hogy képes magától párhuzamosan beparkolni, ami sokszor jól jöhet a zsúfolt városban.

 

Az első helyezett: Tesla 

A cég az új 7.0-ás szoftverrel dobbantott nagyot az idén és úgy tűnik, nem okozott csalódást. A frissítések között szerepel az automatikus kormányzás és sávváltás, az oldaltávolság tartására való figyelmeztetés és az automatikus párhuzamos parkolás. Az önmagát vezető autó is jól mutatja: a Tesla nem veszi félvállról a feladatot és hosszabb távú céljai vannak a technológiával.  

Képek forrása: www.techinsider.io

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr928139842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.12.15. 13:25:54

Ezek nem fejlesztések hanem tanulmányok. Elképzelések amelyek pár év múlva vagy megvalósulnak vagy nem. Közéjük beszúrva egy két olyan fejlesztés ami évek óta létezik. A Lancia Musa lassan 5 éve magától parkol egy Golf VII is meg tudja csinálni, persze ki kell fizetni a felárat. A LCD kijelzős kulcs szerintem zsákutca a connected car mellett. Ugyanezeket megtehetjük a mobilról (már 1-2 éve, márkától függően), legfeljebb nem ennyi funkcióval.

Ezek mellett sok olyan dolog van ami már évek óta valóság, és alig kevésbé extrém... autossagok.blog.hu/2014/12/10/legjobb_autos_extrak

Ráadásul ott a Connected car ami már valóság 1-2 éve, és pár éven belül minden autóba bekerül: autossagok.blog.hu/2015/05/06/connected_car_autos_forralom_mar_a_spajzban

Már most is nagyon sok funkciót lehet vezérleni a mobilokról, pl beindítani a motort hogy melegen fogadjon az autó, nyitni/zárni státuszt lekérdezni.

A Tesla viszont tényleg megérdemli az említést, talán az első helyet is. Ez a legújabb upgrade nagyon ígéretes.

pneumónia 2015.12.15. 13:26:02

olcsó tartós plug in hibrideket kérünk szépen, a fentiek baromságnak tartom, 10-20 kmnél többet egy nap nem megyünk, ezt meg akár felölthetné a munkahelyi fali aljzat is, Köszi!
süti beállítások módosítása