Mitől lesz egy közösségi tér vonzó?
2015. december 23. írta: Fazekas Fanny

Mitől lesz egy közösségi tér vonzó?

Minden hely hangulata az apró részletekben és összhatásában rejlik: a látvány, elrendezés és design együtt hatnak érzékeinkre. A torontói RavalBar egy nem mindennapi 21. századi újraértelmezése a spanyol szecessziós építészetnek, ahol minden elem egyszerre varázsol el bennünket.

A kanadai Partizans névre hallgató építész csapat újraértelmezte a szecesszió dús és kacskaringós vonalait, és ötvözte azt a természet és ember kapcsolódását egyre szorosabbra szövő építészeti irányzattal.

bar_raval_10.jpg

bar_raval_13.jpg

A hullámzó mahagóni vonalak jól harmonizálnak az egyébként sima, egyenes modern belső térrel.

A selymes, sima, szép mahagóni fa hullámzó vonalait a sötét színpaletta még sejtelmesebbé teszi, míg a térben található lágy élek és a finom textúrák mind az érzékekre ható design részei.

img_5415.JPG

bar-raval_090715_02.jpg

A stílusok izgalmas keveredését is megfigyelhetjük az enteriőrben: a sok fa rusztikus hatást kölcsönöz, az asztaltörzsek eredetiben meghagyott boroshordókból készültek, a sok kanyargó csipkeszerű, fából faragott virágminta díszítés mind-mind a szecessziós vonalra utal. A mahagóni falak egészen a mennyezetig futnak fel, ahol a szabálytalan kör alakú kivágásokban a palackok ötletes dekorációját láthatjuk.

20150223-590-raval-17.jpg

 

1200x-1.jpg

Képek: Raval – az egyedi,design-bár Torontóban (Partisan Projects)

Fotó: Jonathan Friedman

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr238193560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása