Lélegzetelállító luxus szobrok tengeri hulladékból
2016. január 15. írta: Jachimek Anett

Lélegzetelállító luxus szobrok tengeri hulladékból

Talán nem sokan gondolnánk, hogy az óceán feneke tényleg igazi kincseket rejt. Környezettudatos értelemben is. Ugyanis a tenger mélyén található hulladékból gyönyörű tárgyakat lehet létrehozni. Egy innovatív angol-japán dizájn stúdió, a Studio Swine nemrégiben bemutatta legújabb újrahasznosított kollekcióját, a Gyrecraftot.

Csendes-óceán északi áramlat
Tengeri műanyag, zöld kagylóhéj, sárgaréz, kötél, bilincs felhasználásával

A stúdió designerei a gyönyörű és egyedi szobrok megalkotásához óceáni tartályokban felgyülemlett hulladékot alkalmaztak. A Gyrecraft öt szoborból álló kollekció, melyek mindegyikéhez az öt legnagyobb óceáni áramlat törmelékeit használták fel. Bár mindegyik szobor más-más technikával készült, a legfontosabb dolog közös bennük, és ez az újrahasznosított tengeri műanyag.

Dél-atlanti áramlat
Tengeri műanyag, aranyozott acél, réz, kötél, homokfúvott üveg felhasználásával

 

Sokszor a tengeri áramlatok egészen apró darabokra törik a műanyagokat, amiket nagyon nehéz újrahasznosítani. A Studio Swine egy finom háló segítségével amennyit csak tudott betakarított, majd ezután a Solar Extruder nevű gép segítségével keltették ismét életre a műanyagot. A Solar Extruder egy napenergiával működő gép, amely a törmelékeket megolvasztja, majd kisajtolja az ebből keletkező új anyagot.

Észak-atlanti áramlat
Tengeri műanyag, újrahasznosított mahagóni fa, kötél, sárgaréz felhasználásával

 

Igyekeztek úgy megalkotni ezeket a műanyag kincseket, hogy egy már ismert és értékes anyagra emlékeztessenek. Van, amelyik a teknős páncéljára, és van, amelyik a kagyló héjára hasonlít.

Csendes-óceán déli áramlat
Tengeri műanyag, újrahasznosított keményfa, aranyozott acél, réz, kötél felhasználásával

 

A Studio Swine-nak nem a luxus szobor kollekció az első kísérlete a nemkívánatos anyagok újrahasznosítására. A kreatív cég  már tengeri műanyagból bútorokat, műanyag flakonokból lámpát hozott létre, de emberi hajból szemüvegkeretet is készített.

Indiai-óceáni áramlat
Tengeri műanyag, gyöngyház, alumínium, acél, réz, kötél felhasználásával

 

Kíváncsian várjuk, milyen újrahasznosított termék lesz a stúdió következő nagy dobása!

 

Képek forrása: studioswine

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr648275052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása