Környezetkímélő csomagolással érkezik a The Body Shop
2016. február 02. írta: Jachimek Anett

Környezetkímélő csomagolással érkezik a The Body Shop

Ez az új fajta csomagolás lehet a megoldás a műanyag tégelyek pocsékolásának megfékezésére. Az egyik legnagyobb kozmetikai vállalat, a The Body Shop ismét a környezet megóvása mellett harcol.

body2.jpg

A csomagolás megvédi a termékeinket, de mi van akkor, ha a csomagolás képes megvédeni a környezetet is?

— Nyilatkozta a Newlight vezérigazgatója, Mark Herrema a The Huffington Postnak.

A környezetkímélő anyagokkal dolgozó kozmetikai láncot 40 évvel ezelőtt alapította egy egykori brit környezetvédő, Anita Roddick. A The Body Shop január végén bejelentette, hogy egy speciális műanyag doboz megalkotásán fáradoznak, melynek előállítása nem károsítja a környezetet. Egy olyan műanyag tégelyt kívánnak létrehozni, melyet az üvegházakban keletkező káros gázokból fognak előállítani.

body4.jpg

A Newlight Technologies nevű cég fogja létrehozni a műanyag tégelyeket, melyeket különféle gazdaságokban található metánból és a földgázfinomítók által keltett gázokból nyernek ki. A gázt begyűjtés után egy hatalmas reaktorba helyezik, amelyben az enzimek elnyelik a szén-dioxidot és az oxigént, a részecskék átrendeződnek és ezzel egy szilárd műanyagot, az AirCarbont állítják elő. Mindezek után az anyagot megolvasztják és formákba öntik, majd kiszárítják azokat, így jönnek létre az új hoki korong méretű tégelyek. A The Body Shop jelenleg teszteli az anyagot, vajon biztosan nem romlik-e meg a benne lévő termék, nincs-e hatással a krémek eltarthatóságára.

body3.jpgSzeretnék ösztönözni az ügyfeleket a tudatosságra és felhívni a figyelmüket a műanyag tégelyek újbóli felhasználási lehetőségére. Kate Levine, a The Body Shop igazgatója a tudatos vásárlókban bízik leginkább.

Azt szeretnénk, hogy az emberek újra használják a tégelyeket ahelyett, hogy kidobnák azokat. Már dolgozunk egy hosszú távú üzleti modellen, mely szerint az ügyfelek képesek lesznek visszatérni az üzleteinkbe a már megvásárolt, de kiürült csomagolásokkal, azzal a céllal, hogy azokat a munkatársaink újratöltsék.

body.jpg

A The Body Shop az eddigi évtizedek alatt is a környezetvédelem egyik élen járó cége volt. Törekvéseik a mai napig nem változtak, sőt! Lássuk, milyen kezdeményezéseket és célkitűzéseket valósítottak meg eddig!

  • 1987-ben a The Body Shop elindította a Community Fair Trade (méltányos közösségi beszerzés) programját. A program célja, hogy javítsa a munkavállalás körülményeit a munkavállalók számára és védelmezze az emberi jogokat. Ellenzik a nem megfelelő körülményeket és a gyermekmunkát. A különféle közösségi együttműködések által bg main-visuala legkülönlegesebb összetevőkhöz férnek hozzá, melyeket szakértő gazdák termesztenek. A The Body Shop Méltányos közösségi kereskedelmében ma már több mint 25 ezer ember vesz részt a világ 22 országából.
  • A cég nagy lépést tett a megújuló energiaforrások használatában is, például jó néhány irodánál és üzletnél használják a megújuló energiaforrásokat. De a cég nemcsak használja, hanem segít is a létrehozásban: megépítették az Egyesült Királyság legnagyobb tetőre szerelt napelemét, mely a The Body Shop központi raktárának tetején található. ertekeink_bottom_hu_1.jpg
  • 2008-ban lecserélték az összes zacskót száz százalékban újrahasznosított és újrahasznosítható papírzacskókra. A ’Bag for Life’ elnevezésű vászontáskájuk pedig kizárólagosan biogazdaságban termesztett pamutból készül.
  • A szigorú környezetvédelmi előírásoknak is megfelel a cég, a termékeken megjelenő ökotudatos szabvány emblémája is ezt igazolja.
  • Csak olyan összetevőket használnak, melyek nem szennyezik a vízi élővilágot. Az előállítás és a használat során keletkező habzó összetevők könnyen lebomlanak, megfelelnek minden szabványnak.
  • A The Body Shop 1993-ban politikai szószólója lett az állatokon végzett kísérleteknek, nagyban ellenezte és ellenzik az állatokon végzett teszteket. A mozgalom éllovasaként a vállalkozás hatalmas eredményt ért el: az Európai Unió 2004-ben betiltotta az állatkísérletek használatát kész kozmetikai termékeken.

 

 Képekthe-body-shop

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr838353522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása