Újrahasznosított anyagokból David Bowie pulóver
2016. február 07. írta: Jachimek Anett

Újrahasznosított anyagokból David Bowie pulóver

Egyedülálló módját választotta tiszteletének kifejezésére egy New York-i tervező. Újrahasznosított textilek felhasználásával megalkotott egy pulóvert, mely méltó még a legdivatosabb rock and roll ikonhoz is. Mindenki jól jár vele, hiszen a rajongók imádják, a természetet pedig nem károsítja a ruhadarab előállítása.

A pulóver Daniel Silverstein Zero Waste Basics kollekciójának egyik darabja, mely — mint azt a neve is sugallja — semmilyen hulladékot nem termel az előállítás során. Kizárólag nemkívánatos szöveteket használ fel kollekciójában, melyeket hulladéklerakókból, gyárakból és egyéb helyekről szerez be a művész. A textilgyártás során keletkező hulladékok és az üzemek károsanyag-kibocsátása egyre nagyobb hatással van a környezetszennyezésre. E problémára kívánja a tervező felhívni a divatszakma figyelmét.

Az elképzelés egyszerű, de a cél hatalmas.

— mondta Silverstein.

A pulóverek különlegessége, hogy nincs két egyforma darab, mindegyik "csempézése" egyedülálló, mivel nem ugyanolyan színű és nagyságú anyagdarabok kerülnek a tervezőhöz, de így még jobb, hiszen olyan egyedi, mint maga Ziggy Stardust. Rengeteg sztár keresi fel Daniel üzletét, Kristen Bell színésznő, Jennifer Hudson színésznő, énekesnő és Amber Valletta színésznő is a dizájner visszatérő vendégei.

Kép forrása

Minden egyes Zero Waste darab megvásárlása során a vevő támogatja a textil általi szennyezés és pazarlás csökkentését, a helyi kézműveseket, a tisztességes munkakörülményeket és a fenntartható divat törekvéseit. 2016-ban Silverstein és csapata megpróbálnak 3 tonna textil hulladékot megmenteni és felhasználni, ezzel nagyjából hatezer darab ruhát tudnak majd előállítani. 

Képek és rendelés: danielsilverstein

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr798366564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jossarian 2016.02.11. 09:48:44

A termeszetet csak a ruhadarab sotetzold es kepmutato viseloje karositja.
süti beállítások módosítása