AirVisual Node: a légszennyezés láthatóvá válik
2016. február 10. írta: Jachimek Anett

AirVisual Node: a légszennyezés láthatóvá válik

Sokan a mai napig nem veszik komolyan a láthatatlan egészségügyi veszélyforrásokat, például a légszennyezést. Szerte a világon egyre többen születnek valamilyen légzőszervi problémával, és még több ember él együtt különféle légúti panaszokkal. Ez az okos eszköz lehet az egyszerű légszennyezés-mérés úttörője.

Újabb startup-siker az Indiegogo-n! Az AirVisual Node egy intelligens, hordozható monitor, mely folyamatos tájékoztatást ad arról, hogy éppen milyen a lakás levegőjének minősége. A monitor a közvetlen szennyezést (PM) és a szén-dioxid-szintet (CO2) méri valamint az adatokat továbbítja a felhasználók számára, akik ezáltal naprakészek lehetnek a levegő szennyezettségét illetően. Az alkalmazás figyelmeztet, ha kiugróan rossz értékeket vagy értékváltozást tapasztal.

MealyDelectableHummingbird.gif_312x216AlertFarAmericanquarterhorse.gif_390x270

A készülék mindezek mellett a külső, utcai légszennyezést is méri, valamint egy háromnapos szennyezettségi-előrejelzést is elkészít. Kijelzi a hőmérsékletet, a relatív páratartalmat és információkat közöl az aktuális helyi időjárásról is.

WillingAnotherIggypops.gif_203x398

 

 

 

Egy ötcolos LED-kijelzőn láthatjuk az értékeket, de akár okostelefonunkon egy applikáció segítségével is nyomon követhetjük az aktuális kimutatásokat. Így a felhasználó bármikor, bárhol megnézheti az adatokat, akárhová viszi magával a készüléket.

A levegő szennyezettségének mértéke immáron bárki számára elérhetővé és láthatóvá válhat. A tiszta levegő fontosságát pedig nem kell hangsúlyozni.

Az eszköz hasznosságát ez a videó is kitűnően szemlélteti:

Képek és info: indiegogo

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr228379288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2016.02.12. 10:53:46

Ha a készülék a széndioxid- és a szállópor-koncentrációt méri, akkor a kijelzőn látható nitrogén-oxid-, kéndioxid-, ózon- és szénmonoxid-koncentráció-értékek honnan valók?

Nanenáné 2016.02.12. 17:53:58

A széndioxidot értem, a szállópor ilyen egyszerű mérésében kételkedem, a többi pedig humbug. A szokásos hülyítés gazdag környezetvédőknek.
süti beállítások módosítása