Magyar beton szék és beton kád a Milánói Design Héten
2016. április 30. írta: Jachimek Anett

Magyar beton szék és beton kád a Milánói Design Héten

Mindig jó olyan magyar tehetségekről hallani, akik fenntartható törekvésekkel valósítják meg álmaikat. Az április 12 és 17 között megrendezett Milánói Design Héten a résztvevők elsőként tekinthették meg az IVANKA QTZ CONCRETE Edition és a Kuvaro Volcano Bath limitált darabjait.

Beton újragondolva, kortárs alkotások létrehozva.

A design szakma egyik legjelentősebb tavaszi eseményén a résztvevők egy izgalmas alkotást ismerhettek meg. Alexander Lotersztain ausztrál tervező rozsdamentes acél székinstallációját gondolta újra a designer beton cég. Az IVANKA QTZ CONCRETE Editionnek Rossana Orlandi, a milánói élet egyik kreatív ikonja adott helyet galériájában. A kvarc természetes geometriai formái által inspirált, betonból újragondolt installáció, a terrazzo hagyományai előtt tiszteleg. A termék limitált kiadása a milánói rendezvényen mutatkozott be a nagyközönség számára.

A designer-beton cég másik újdonságát, az április 12 és 17 között kiállított beton burkolatú Kuvaro Volcano kádakat sajátos egyensúly jellemzi forma és funkció között. Az egyedi fürdőszobai darabokat az anyagok tisztasága, a nyers formák, a fények és árnyak játéka inspirálta.

A 2015-ben 2,5-szeres bevételnövekedést elérő vállalat az idei évtől egy letisztultabb profillal, 5 különböző divízióval jelentkezik, 360 fokos szolgáltatást biztosítva ügyfelei számára. Nemzetközi tevékenysége mellett, az IVANKA a hazai piactól sem szakad el, az ópusztaszeri látogatóközpont és a Rudas Fürdő homlokzatának megújítása után, többek között a CEU-val működik együtt a designer-beton cég.

Nemzetközi szakmai kapcsolatok

A márka immáron 15 éves iparági tapasztalattal rendelkezik, 4 kontinensen és 70 városban van jelen. Ügyfeleik között szerepel a Vodafone, Mercedes-Benz, Saint Laurent Paris, W Hotel Amsterdam, Navy Yard, MGM Grand Las Vegas, Liberty London, Harvey Nichols nemzetközi luxus üzletei, G-Star RAW, Holcim, BMW, Fairmont Hotel, Andaz by Hyatt. Az IVANKA-t az a megtiszteltetés érte, hogy olyan nemzetközileg elismert szakértőkkel dolgozhatott, mint Marcel Wanders, Tom Dixon, Perkins Eastman és Zaha Hadid Architects.

via GIPHY

Alexander Lotersztain argentín születésű ausztál designer, a Derlot design stúdió alapítója. A számos díjat elnyert stúdió fő profilja a  bútortervezés és az enteriőr design, emellett foglalkozik még hotelek kialakításával, márkaépítéssel és design tanácsadással.

 

Képek: IVANKA

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr908676236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2016.05.03. 22:38:26

Sziasztok! Tényleg jó érzés tudni, hogy magyarok is eljutnak ilyen nívós eseményekre, és az a kád fantasztikus, csak kár, hogy az 5 négyzetméteres fürdőszobánkban nem mutatna… :P Egyébként a betonról jutott eszembe, mit szóltok ezekhez a lámpákhoz? lakberinfo.hu/stilus/design-targy/2015-12-15-mit-kezd-egy-no-a-betonnal-colored-concrete-ekszerek-es-lakasdekoracios-kiegeszitok-betonbol/ (És szintén magyar lány :))
süti beállítások módosítása