Tihanyi félmaraton – futni szép!
2016. május 31. írta: Jachimek Anett

Tihanyi félmaraton – futni szép!

2016. június 4-én második alkalommal rendezik meg a Tihanyi Félmaratont, mely festői környezetben várja a sportolni vágyókat. 

Tihany… a falu, az ekhó, a kecskeköröm, legenda, barátlakások, Apátság, levendula, Külső,- és Belső-tó, szerpentin, Aranyház, szőlő, bor, vízpart, balatoni szél, mezők és dombok. A szervezők nem is találhattak volna jobb környezetet egy ilyen verseny lebonyolítására, mint a Balaton gyöngyszemét. A csodás környezet ellenére nem úgy terjedt el a falu, mint egy sportos település, de ez ellen szeretnének tenni a szervezők. A verseny szervezésénél fontos volt, hogy javarészt közúton és azok mellett a látnivalók mellett haladjon el, amik emlékezetessé teszik a félszigeten való futást. A táv legnagyobb része így a balatoni bicikliúton és főúton, az utolsó harmad egy szakasza pedig közvetlen a festői Belső-tó partján halad döngölt földúton.

Az első versenyt ősszel, a másodikat pedig most, nyár elején rendezik meg, így minden induló kipróbálhatja magát más és más időjárási körülmények között. A “tájvédelmi körzet” besorolás alá eső félsziget, a falu kínálta kulináris lehetőségek és valóban gyönyörű vonalvezetésű pálya alkalmassá teszik majd a Tihanyi félmaratont, hogy az elkövetkező években egy nagyszerű hazai versennyé váljék, s mindamellett megférjenek mellette a profik, amatőrök, fiatalok és családosok.

Kutyabarát és gyerekbarát verseny, lesz például family- és babyrun kategóriában is indulhatnak az anyukák és apukák egyaránt, valamint gyermekmegőrző és különféle programok a nem induló kicsiknek. Ettől a versenytől kezdve bevezetik a chipes időmérést is. Ezen kívül számos meglepetéssel, például kedvezményes szálláslehetőséggel készültek a szervezők, melyet a Club Tihanyban lehet igénybe venni. 

A start és a cél egyaránt a Tihanyi-révnél található Tihanyi Piac Placc. Itt lesznek a közös bemelegítések, miközben az északi part trendi piacán vásári forgatag, rengeteg árus, finomabbnál-finomabb sajtok, gyümölcsök, kézműves termékek, antikosok és bisztró fogadja a futókat és a családtagokat. A versenyen gyerekprogramok, egész nap zenék, chill és kedvező árak várják a szurkolni vágyókat. A faluban számos étterem és helyszín biztosít 10%-os kedvezményt a versenyre érkezőknek.



Képek: tihanyifelmaraton

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr778765120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása