Valóban ilyen lesz a lakásunk 2050-ben?
2016. augusztus 15. írta: Jachimek Anett

Valóban ilyen lesz a lakásunk 2050-ben?

Igaz, 34 év nem rettentően sok idő, ám a tudomány világában igen. A rohamos technológiai fejlődésnek köszönhetően a legmerészebb álmaink válhatnak valóra. Milyen bútorok díszítik majd a lakást? Hogyan fogunk egymással kommunikálni? Ezekre kereste a kérdést a Malatan Direct brit online áruház is egy tanulmányban.

Egyelőre jó hír nekünk, környezettudatos vásárlóknak, hogy nagyon úgy tűnik, sokkal zöldebb termékeket fogunk használni, kevesebb lesz a felhasznált alapanyag mennyisége, a 3D nyomtatás kerül előtérbe és a transzformálható bútoroké lesz a jövő. Persze mindehhez kell még egy jó nagy adag virtuális valóság is, de ez már nem is meglepő. 

A jövő generációja kevesebb időt fog a házimunkákra és a főzésre fordítani, ellenben több időt tölt barátaival és családjával, így a társasági élet módja megváltozik. A VR technológiájának köszönhetően fogunk "szomszédolni", sőt, 2050-re az emberek 98%-a fogja ezeket az eszközöket használni kikapcsolódásra, utazásra is.

Az otthonokban megjelenik a holofedélzet, nagy terek és falak mindenhol, ahová jól ki lehet vetíteni a virtuális képeket. A finom és egyedi textilekre már nem lesz szükség, megjelenik az okosfonal, mely változtatni tudja a megjelenését, a szövet színét, mintáját és textúráját is. A lakberendezők egyik rémálma lesz az aktív kontaktlencse is, melyek segítségével megváltoztathatjuk a berendezésünket, annak bútorait és stílusát.

Áruházakra és próbafülkékre sem lesz szükség, mivel a virtuális valóság tükör segítségével "próbálhatjuk" magunkra, melyik ruhadarab, hogy állna. Természetesen a fent említett házimunkákat robotok fogják elvégezni, és 3D-s nyomtatással készült hipergyorsan elkészült ételeket fogunk enni. 

Vajon tényleg ilyen lesz a jövő?34 év múlva kiderül.

Képek: Malatan

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr410413388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása