Gyors tölthetőség és nagy hatótávolság - Bio Nissan
2016. augusztus 16. írta: Jachimek Anett

Gyors tölthetőség és nagy hatótávolság - Bio Nissan

Itt a legújabb, kúton tankolható bioautó! Bioetanollal és vízzel kell tankolni a Nissan e-NV200-ast, amelyből hidrogént készít az autó.

Az elektromos autók egyik legnagyobb hátránya a lassan tölthetőség - a kis hatótávolság mellett. A tüzelőanyagcella ugyan a fedélzeten állítja elő az elektromosságot, de annak „üzemanyaga”, a hidrogéngáz egyelőre kezdetlegesebb infrastruktúrával rendelkezik. Ez utóbbi hátrányt küszöböli ki a Nissan legújabb prototípusa, amelyet egyszerűen vízzel kevert bioetanollal kell tankolni, és egy feltöltéssel 600 km a megtehető távolság.

A 24 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátort az e-Bio Fuel Cell fantázianevű, szilárd oxidos tüzelőanyagcella tölti. Ennek az üzemanyaga vízzel kevert bioetanol, amihez már nálunk is megvan a megfelelő infrastruktúra – az E85 nevű üzemanyag bioetanol benzinnel keverve megtalálható a kutakon is. Az áramfejlesztés során keletkező szén-dioxid mennyiséget ellensúlyozza az a biomassza, amelyet az etanol megtermeléséhez használnak.

A jellemzően 500-1000 °C-on végbemenő áramtermelő folyamat során keletkező hulladékhővel lehet megoldani a villanymotoros jármű fűtését télen, ami egyébként nagyon energiarabló folyamat. A Nissan azt ígéri, 2020-ban már kereskedelmi forgalomban meg lehet majd vásárolni az e-Bio Fuel Cell-lel szerelt elektromos autóját.

forrás, képek: automotor.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6010415930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása