YuMi, a segítő robot
2016. augusztus 25. írta: Jachimek Anett

YuMi, a segítő robot

YuMit, a világ első együttműködő robotját a kínai Sanghajban rendezett China International Robot Show (CIROS) szakkiállításon 2016 legjobb ipari robotjának választották, és Golden Finger díjjal tüntették ki.

A kis robot sikere várható volt, ugyanis már a kezdetekkor is nagy népszerűség övezte. Az ABB Kft. YuMit látványos rendezvény keretében még 2015 novemberében mutatta be a nagyközönségnek, 2016-ban pedig elnyerte a hazai IPAR NAPJAI kiállításon YuMi a Hungexpo Nagydíját. 

A Kínai Gépipari Szövetség és a Kínai Robotipari Szövetség égisze alatt szervezett China International Robot Show (CIROS) egyike a világ három legjelentősebb szakkiállításának, amelyek a robottechnológiai újdonságok bemutatására szakosodtak. A robotot fejlesztő cégét a műszaki újítások és az alkalmazás-fejlesztés terén elért eredményei miatt díjjal ismerték el a Sanghajban rendezett szakkiállításon. 

thumbnail_yumi_robot.jpg

Az ABB a YuMi robotmegoldást kifejezetten azzal a céllal fejlesztette ki, hogy az innovatív, új kollaboratív gyártási megoldások alkalmával szoros együttműködésben, gördülékenyen dolgozhassanak együtt az emberek és robotok. YuMi együttműködő, kétkarú, összeszerelésre kialakított robot, amely tapintási és látási képességekkel is rendelkezik. A robot puha, kipárnázott kettős karja, kombinálva az innovatív nyomaték- és erőérzékelési technológiával, garantálja a robottal együttdolgozó ember biztonságát.

A robottechnológiát ma már számos területen alkalmazzák, bevezetésük több szempontól is előnyös. A robotok tudják biztosítani azt a rugalmasságot és gyorsaságot, amely segítségével az egyre változó vevőigények kielégítése mellett is fenntartható a termelékenység és tovább javítható a minőség.   

képek: abb.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr411652518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása