Dubai lesz a fenntartható turizmus fellegvára?
2016. november 13. írta: Ecolifegroup

Dubai lesz a fenntartható turizmus fellegvára?

A Dubai Turisztika aláírta az egyetértési nyilatkozatot négy vezető környezetvédelmi szervezettel, a Dubai Fenntartható Turizmus Kezdeményezés ügyében.

2016. Szeptember 25-én Dubai Turisztikai, Kereskedelmi és Marketing Minisztériuma bejelentette, hogy partneri megállapodást kötött négy helyi székhelyű környezetvédelmi szervezettel a Dubai Fenntartható Turizmus Kezdeményezés beindításának érdekében, s ezzel – amellett, hogy már jelenleg is a világ húsz leglátogatottabb helye közé tartozik - egy vezető fenntartható turisztikai célponttá válhat a városállam. Eme négy szervezet, név szerint az Etihad ESCO, az Emirates Environmental Group, a Dubai Carbon, és az Emirates Wildlife Society - WWF elsőként támogathatja a kezdeményezést, hogy jelentősen csökkentsék Dubai karbonlábnyomát.dubai-tourist-attractions-burj-khalifa-tower.jpg A kezdeményezés egy platformot biztosít arra, hogy a partnerek megoszthassák egymással szakértelmüket, s a vendéglátóipar szereplői és a társadalom felé közölhessék a legjobb környezetvédelmi gyakorlatokat. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének jegyében egy tizenkét lépéses útmutatón keresztül jelölik ki a környezetvédelmi irányvonalat az idegenforgalmi szektor érdekelt felei részére.

dubai-tourism-e1332093068681.jpg

Fő célkitűzéseik között szerepel az energiatakarékosság hirdetése, energiahatékonysági szolgáltatások létrehozása, továbbá az imént említett fenntarthatósági jó gyakorlatok terjesztése a vendéglátóipari szektorban. Így, a kezdeményezés ütemtervének részeként különféle képzéseket, workshopokat szerveznek a szállodák számára, hogy ezzel fejlesszék fenntarthatósági menedzsmentjüket.

Mindez egy sarokkőnek számít az emirátus turizmusának fejlesztésében, ezért is hálásak a négy fenntarthatósági szervezet által nyújtott teljes körű támogatásért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5011956773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.11.15. 14:05:28

Dubai és a fenntartható turizmus ellentétes értelmű fogalmak. Ott, ahova szinte csak repülővel lehet eljutni, ahol nincs nagy mennyiségű tiszta ivóvíz, ahol nincs építőanyag, ahova még a homokot is vinni kell a malterhez, ahol a minden helyiséget és az utcákat is hűteni kell, ahol rabszolgákkal dolgoztatnak, ott nem beszélhetünk fenntarthatóságról.

Ecolifegroup 2016.11.15. 21:21:52

Tény, hogy az öböl menti országok sok szempontból még a fosszilis kitermelés fellegvárai, viszont a Párizsi Klímacsúcs eredményei is azt mutatták, hogy ezekben az országokban működő szervezetekben is megvan a szándék arra vonatkozóan, hogy ezt megváltoztassák és környezettudatos irányba fordítsák. Nem tisztünk ítélkezni arról, hogy ezek az országok mekkora erőforrásokat mozgósítanak ezen a területen, hiszen nehéz még ezt megítélni ebben a globális felmelegedés által is változó világban, viszont fontosnak tartjuk a tájékoztatást, minden olyan erőfeszítésről, kezdeményezésről, ami más közösségeknek is hasznos lehet. Hiszünk benne és reméljük, hogy minden környezettudatos példa, vagy témába vágó hír előmozdíthat pozitív cselekvést itthon, vagy bárhol másutt a világban.

Killary Fucking Clingon 2017.06.06. 18:41:47

Max teveszar lerakó hely lesz hamarosan.. addig rázzák a homokiak a pofonfát amíg leesik egy nagyobb darab szívás. Az arab kultúra megkérdőjelezhetetlen része a világnak, a terror és a vallási fanatizmus viszont nem kell. Az én dollárjaim soha nem érnek partot a közel keleten ha csak ki nem tör a béke Szíriában.
süti beállítások módosítása