"Bajban van a világ"
2016. november 30. írta: Ecolife

"Bajban van a világ"

Vezető tudósok keresik a megoldást a Föld problémáira Budapesten. A Magyar Tudományos Akadémián kerül megrendezésre december 3-án és 4-én a Budapest Klub Nemzetközi Tagjainak Találkozója. 

 save-the-world-1080x1920.jpg2016. november 30.

Több mint két évtizede hívta életre a világhírű magyar tudós Dr. László Ervin professzor a Budapest Klubot. A professzor a Római Klub tagja, ez az a tudós társaság, amely az 1970-es években először hívta fel a világ figyelmét a klímaváltozásra és kongatta meg a vészharangot. A Budapest Klub tagjai korunk kiemelkedő, humanista gondolkodású művészei, írói, gondolkodói, szellemi vezetői és tudósai, akik tevékenységükkel és példájukkal elkötelezték magukat az emberiség békésebb és harmonikusabb jövője, egy új, etikus gondolkodásmód mellett.

242b5c0a5dde15149f1c6cfb9a2a34c3.png

A tiszteletbeli tagok húsz évvel ezelőtt az első világtalálkozójukon, Budapesten írták alá a Planetáris Tudat Kiáltványát, amely összefoglalása mindannak, amit a mai ember – tekintet nélkül származására, vallására, társadalmi helyzetére – megtehet azért, hogy veszélyben lévő világunk emberhez méltó és megtartható legyen. Most újra összegyűlnek a tudósok és gondolkodók.

Mind gyakrabban tapasztalunk egyre súlyosabb és elképesztőbb csapásokat, és ezek nem egyszerűen a tudatlanságnak és a vakságnak köszönhetők; a világ az, ami változik. A változás nem csupán elmélet többé, és nem is puszta lehető­ség, hanem tény és a túlélésünk parancsa. Tovább lavírozni azon feltételezés alapján, miszerint minden a megszokott mederben folyik majd ezután is, az öngyilkossággal egyenlő. Bajban van a világ. Ezért a Budapest Klub ismét egybehívja kiváló tagjait, hogy elősegítse azon kritikus tömeg létrehozását, amely jelentőségteljes és tartós változást képes hozni a világban.

– mondta el az alapító László Ervin professzor.

A találkozóra ezen a hétvégén (december 3-4) kerül sor, és olyan nagy nevek vesznek rajta részt személyesen vagy online, mint Csíkszentmihályi Mihály, Lady Fiona Montagu, Vitányi Iván, Zwack Izabella, Baráth Etele és Schiffer János.  A rendezvényre hazánkba érkezik több ország Budapest Klubjának képviselője. Az alábbi országokból várnak közismert gondolkodókat: Argentína, Ausztrália, Brazília, Cseh Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Kanada, Kína, Oroszország, Pakisztán, Skandináv országok és Svájc.

További információ: http://www.budapestclub.hu/index.php/hu/hirek, zsofia.lakatos@emeraldpr.hu

A részvétel ingyenes, ám a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni a theclubofbudapest@gmail.com e-mail címen keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr7812011586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása