Palackba zárt cipellők
2017. március 30. írta: Ecolife

Palackba zárt cipellők

Egy amerikai startup, a Rothy's műanyag hulladékból készít mutatós női lábbeliket, hogy újrahasznosítsák azt a rengeteg PET palackot, ami nagymértékű fogyasztásunkból eredendően ürül ki nap, mint nap.

A nem mindennapi cipellők legyártásához először sterilizálják a műanyagot, forró vizes mosásnak vetik alá, majd apró műanyagforgácsokká darabolják, melyeket préselést követően egy nagyon lágy fonal formájában használnak fel. A cipőtalpak is újrahasznosított alapanyagból készülnek, méghozzá karbonmentes gumiból.

rothys.jpg

Ha ez még nem lenne elég, a Rothy's ráadásul rekordidő alatt, hulladéktermelés nélkül gyártja le divatos kiegészítőit: mindössze 6 perc szükséges egy pár cipő elkészítéséhez, ami egy 3D-s kötőgépnek köszönhető.

A kaliforniai kezdeményezés nagy sikernek örvend, ugyanis Gwyneth Paltrow figyelmét is felkeltette, aki saját luxusüzletében elkezdte árulni a Rothy's cipőket - és azok pár nap alatt el is fogytak.

gwyneth.jpg

 A divatos topánkákról itt tudhatsz meg többet: https://rothys.com/pages/about

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr9712389201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása