Lettország, a természetes úti cél
2017. április 08. írta: Ecolife

Lettország, a természetes úti cél

Természeti szépsége, építészete, gasztronómiája, vendégszeretete miatt érdemes felkeresnünk a balti államot.

Bő két óra alatt repít el Rigába, Lettország fővárosába az Air Baltic Budapestről, a nyári szezonban már hetente négy alkalommal, hétfő, szerda, péntek és vasárnap esténként. Egy más világba csöppenünk, egy olyan országba, melynek hosszú tengerpartja, háromezer tava, sok ezer nagyobb és kisebb folyója, erdőségei, nemzeti parkjai kikapcsolhatják a látogatót a mindennapok forgatagából.

lett1.jpg

Minden korosztálynak ideális ide látogatni – hangoztatta vendéglátónk, Vilmārs Heniņš, Lettország budapesti nagykövete bevezető szavaiban, amikor 2017. április 6-i üdvözölte vendégeit – utazási irodák vezetőit, csoportos utaztató cégek képviselőit, újságírókat – országa budapesti nagykövetségén.

A Wild at Palate rendezvényen turisztikai szakemberek számoltak be a balti állam idei rendezvényeiről és büszkélkedtek eredményeikről. Például arról, hogy évente már csaknem hétmillió beutazóval számolhatnak, a legtöbben Oroszországból, Németországból, Litvániából, Észtországból és Skandináviából érkeznek. Igaz, közülük csak két és fél milliónyian töltenek el legalább egy éjszakát, tehát akad még tennivaló az ország szépségeinek megismertetéséért. Tavaly már több mint hatezer magyar foglalt magának szállást szállodában, mely negyven százalékos növekedést jelent. A turisták négyötöde Rigát keresi fel, amely vonzó a szemnek történelmi belvárosával, szecessziós épületeivel, és a múltból újrafelfedezett és felújított vagy újonnan épített faházaival.

Közel van a fővároshoz Jurmala tengerparti város vagy a Sigulda Gauja Nemzeti Park, amelynek kastélya és bobpályája is van. Aki további természeti szépségre vágyik, felkeresheti a Kemeri Nemzeti Parkot kiterjedt lápvidékével, vagy a Rāzna Nemzeti Parkot, hogy megcsodálja szépséges tavait, erdeit.

Idén Riga és a közeli Gauja Nemzeti Park nyerte el a European Region of Gastronomy címet – közösen dán Aarhus-szal és Lombardiával –, ezért is volt izgalmas a fényképekkel színesített beszámolókat követően megízlelni Sergejs Siporovs lett séf különleges ételeit.

lett5.jpg

Mindez azonban csak ízelítő volt az ország kínálta kulináris örömökből. Ez nemcsak udvarias mondat, hiszen a múlt évben az ECOLIFE képviseletében volt szerencsénk személyes tapasztalatokat is szerezni. (Lásd bővebben: ECOLIFE Magazin, 2016. 13. szám)

(Fotók: www.latvia.travel)

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1912411123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása