Teknősetetéssel ünnepelnek Dubajban
2017. május 23. írta: Ecolifegroup

Teknősetetéssel ünnepelnek Dubajban

A teknősök világnapját az amerikai teknősmentőknek köszönhetően 2000. május 23. óta ünnepeljük. Minden évben ezen a napon különböző akciókat szerveznek a világ számos pontján a teknősök védelmében, túlélésük és egyedszám-növekedésük elősegítése céljából.

A világon fellelhető 7 tengeriteknős-faj természetvédelmi státusza az IUCN vörös listája alapján a sebezhető, veszélyeztetett vagy a kritikusan veszélyeztetett kategória valamelyikébe tartozik. A tengeri teknősökre leselkedő veszélyek jelentős része emberi tevékenység következménye. Csak néhányat kiemelve, fenyegeti őket vizeink elszennyezése, vagy például a modern civilizáció kísérőjelensége, a fényszennyezés. A tojásukból frissen kikelt kis teknősök ugyanis ösztönösen a legerősebb fényforrás felé indulnak el.

tagged_turtles_small.jpg

A Dubai Teknős Rehabilitációs Projekt (DTRP) 2004-ben alakult. A projektnek eddig 1175 teknősbékát sikerült megmentenie, és visszaengednie az Arab-öbölbe. A teknősök mentésén és rehabilitálásán túl a projekt céljai közé tartozik a gyerekek, a helyi lakosok és a szállodai vendégek tájékoztatása, szemléletformálása a tengeri teknősök globális és lokális problémáival kapcsolatban, illetve a rehabilitációs munka sikerének nyomon követése.

hero_shot_2016.jpg

Dubajban idén közös teknősetetésre várják a segítő szándékú érdeklődőket május 24-én (szerdán) 11.00 órától a város ,,Al Muna” részén. A kb. 20 perces családbarát eseményen a részvétel ingyenes, és nincs előzetes regisztrációhoz kötve.

Bővebb információ: https://www.jumeirah.com/turtles

Fotók: DTCM

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1712534087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása