Így gyógyítanak az álmaink
2017. május 24. írta: Ecolife Magazin

Így gyógyítanak az álmaink

Sokszor méltatlanul keveset foglalkozunk az áloméletünkkel, pedig rajta keresztül párbeszédbe kerülhetünk tudatunk legmélyével, sőt, kellő gyakorlattal kedvünk szerint alakíthatjuk az éjszakai pihenés élményét – feltöltekezve egész napra.

C. G. Jung, a híres svájci pszichiáter úgy vélte, hogy az álmoknak egyfajta egyensúlyteremtő funkciója van - testi és lelki energiáinkat igyekeznek harmonizálni. Ebből kiindulva nem is kell feltétlenül tudatos álmodónak lennünk ahhoz, hogy részesüljünk áloméletünk jótékony hatásaiból, mivel a folyamat bizonyos mértékig automatikus. Ám az érzékelés élménye fokozható, és sokat tehetünk közérzetünk, életminőségünk javulásáért, ha megértjük az álmok nyelvezetét.

sunny-summer-catcher-feathers.jpg

Egy éber álomban különböző képességekre tehetünk szert. Repülhetünk, olyan információkat érthetünk meg bármi probléma nélkül, amelyeket egyébként nehezen tudnánk befogadni, vagy például feltalálhatunk valami innovatívat - mindezt úgy tapasztaljuk meg, mintha éber állapotban történne. Sokan számolnak be arról is, hogy az időérzékelésük megváltozik, és bár a szó szoros értelmében nem töltenek több időt az álomban, mint ébren, mégis így érzékelik. 

Ma már számos forrás áll azok rendelkezésére, akik el szeretnének indulni az éber álmodás útján. A leggyakoribb tanács, amelyet kezdőknek szoktak adni, hogy vezessenek álomnaplót. (Ne feledjük, hogy ennek vannak környezetbarát módjai is.)

Néhány jel, amelyek álmunkban felkelthetik az álmodás gyanúját:

  1. megpróbáljuk lekapcsolni a villanyt, és nem sikerül,
  2. ha elrugaszkodunk a földtől, a levegőbe emelkedünk,
  3. visszatérő, ismerős motívumok.

Tipp: A tudatos álmodás kellő türelemmel fejleszthető. Minél több időt töltünk a természettel összhangban, minél többet gyakoroljuk nap közben is az éber figyelmet, annál valószínűbb, hogy álmunkban is tudatunkra ébredünk. 

Filmajánló: Az élet nyomában

Fotó: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6712538431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása