PET-palackokból készített melegházat egy skót férfi
2017. június 14. írta: Ecolife Magazin

PET-palackokból készített melegházat egy skót férfi

Nemcsak a műanyagszemét-hegyeket csökkenthetjük, de palántáink növekedéséről is gondoskodhatunk, ha belevágunk abba a projektbe, amelyet egy skót férfi két év alatt vitt véghez. Környezetbarát és költséghatékony megoldás az igazán elszántaknak!

egy-telen-gyujtogette-pet-palackokat-es-folyamatosan-vitte-le-oket-telekre-szomszedjai-nevettek-rajta-de-tavasszal-ok-alig-ismertek-ra-telkere4.jpgA kreatív férfi három hónap alatt hétezer másfél literes PET-palackot gyűjtött össze, majd ezekből kiválogatott ezer darabot, és épített belőlük egy 2-2 méter hosszú és széles, 1,9 méter magasságú melegházat. A folyamat két évet vett igénybe, de a férfi elmondása szerint a munka legnehezebb része a címkék lekapargatása volt, valamint helyet keresni a még felhasználásra váró palackoknak.1_2.jpgA melegház elkészítéséhez először összeállított egy fakeretet, majd a falszerkezetet építette meg: a palackok nyakát meghagyva levágta a talpukat, és egymásra illesztette őket ragasztó segítségével. Merevítésnek pedig farudakat használt - írja a Bidista.com.

Íme az ember, aki megvalósította ezt az egyedi ötletet:

Egy átlagos (négytagú) európai család évente 300 műanyag palackot dob ki. Minden műanyag, amelyet életünk során legyártottak és a körforgásba került, ott hever valahol a természeti környezetünkben (eltekintve attól az elenyésző mennyiségtől, amelyet ténylegesen újrahasznosítanak). A műanyag nemcsak szennyezi környezetünket, de az élővilág számára is jelentős veszélyforrás.

Ha szeretnél tenni valamit a műanyaghulladék ellen, ötletekért látogass el az alábbi oldalakra:

Bidista.com, 365.reblog.hu, bestofcafe.hu

Fotók: Bidista.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1912589375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása