Országos akadálymentességi mozgalom indult - A MagNet Bank is csatlakozott a kezdeményezéshez
2017. június 16. írta: Ecolife Magazin

Országos akadálymentességi mozgalom indult - A MagNet Bank is csatlakozott a kezdeményezéshez

Budapest, 2017. június 15.: Önkéntesek és nagyvállalatok együttműködésével június elején indítja útjára országos információs akadálymentesítési mozgalmát a Route4U magyar startup-csapat. Az applikáció megkönnyíti a mozgássérültek és babakocsival közlekedő szülők mindennapjait.

11_1.jpg

A Route4U magyar startup-vállalat applikációja térképen okostelefonunk segítségével mutatja az akadálymentes utcákat, üzleteket, bárokat, éttermeket és irodákat. A helyszíneket színekkel jelöli aszerint, hogy mennyire könnyen megközelíthetőek kerekesszékkel vagy babakocsival. Az üzletek felmérésében bárki részt vehet. Az elv pofonegyszerű: aki jártában-keltében a Route4U applikációjával információt szolgáltat, az egyben pontokat is gyűjt, ezeket pedig a partnercégek által felajánlott „kedvességekre” lehet beváltani.

12.jpg

A mozgalom három nagy céggel, a HEINEKEN Hungáriával, az ELMŰ-ÉMÁSZ-szal és a MagNet Bankkal együttműködve startol. Mindhárom partner a dolgozói és az ügyfelei felé történő kommunikációval járul hozzá a segíteni vágyó önkéntesek toborzásához. Emellett különféle ajándékokat és ösztönzőket is felajánlanak a cégek a szorgalmas adatgyűjtőknek.

13.jpg

A MagNet Bank például kávé- és péksütemény-különlegességekkel kedveskedik a közösségi pontjain az önkénteseknek, de a jól teljesítők „kreatív kulacsokat” is átvehetnek a megjelölt fiókokban. Az ELMŰ-ÉMÁSZ az igazán kiemelkedően teljesítőket díjazza, náluk értékes powerbankekre (külső mobil akku) válthatók be a pontok.

A HEINEKEN Hungária a felajánlott ajándékok mellett 150 területi képviselője segítségével közel 25.000 magyarországi üzlethelyiség akadálymentességét is ellenőrzi. Ezzel néhány hét alatt megháromszorozzák azon helyek számát, melyekről akadálymentességi adatok érhetőek el.

Bárki csatlakozhat.

A rendszer teljesen nyílt, a mozgalomhoz nem csak a partner cégek által meghívottak, hanem bárki szabadon csatlakozhat. A részvétellel kapcsolatos további információk itt olvashatók.

A mozgalomban résztvevők első körben középületekről és szolgáltatóhelyekről (étterem, bolt, szálláshely, stb) gyűjtenek alapvető akadálymentességi információkat: van-e lépcső a bejáratnál illetve van-e ott akadálymentes illemhely. Az összegyűjtött adatok elsősorban a kerekesszékkel és babakocsival közlekedőknek nyújtanak nagy segítséget, de bárki másnak hasznosak lehetnek, akik nem tudnak, vagy nem szeretnek lépcsőzni.

További információ

Kincses Andrea

Márkafejlesztési munkatárs

MagNet Magyar Közösségi Bank

kincses.andrea@magnetbank.hu

www.magnetbank.hu | www.facebook.com/magnetbank

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt-ről

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30. óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

Route4U

A budapesti székhelyű startup immár két éve fejleszti a közösség erejére épülő akadálymentes útvonaltervező alkalmazását. A csapat több magyar és nemzetközi díj begyűjtése után az Egyesült Királyságban is megvetette a lábát, a dél-angliai Portsmouth-ban sikeres projektet zártak.

Web: http://route4u.org – Az app ingyenesen letölthető: Android-ra itt és iPhone-ra itt.

További információk:

Székely Tamás

+36704540150

tamas.szekely@route4u.org

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr412599539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása