Fotókkal mutatják meg a Greenpeace munkatársai, hogy a Föld védelmének nincsenek határai
2017. június 28. írta: Ecolife Magazin

Fotókkal mutatják meg a Greenpeace munkatársai, hogy a Föld védelmének nincsenek határai

,,A Föld védelme nem ismer határokat" - ezzel a felirattal küldtek fotókat a Greenpeace munkatársai a világ minden tájáról a földrészeken átívelő szervezet magyarországi egyesületének.

A Greenpeace nemzetközileg 46, hazánkban 15 éve működik. Jakartától Buenos Airesig közel 4000 munkatárssal, 40 000 önkéntessel és 2,8 millió támogatóval munkálkodnak ugyanazokért a célokért: a tisztább levegőért, földekért és vizekért. Azért, hogy ne pusztítsuk az élővilágot; és hogy egészségesebbek legyenek az élelmiszereink és mi magunk.

greenpeace-argentinaargentna_35549749155_o.jpggreenpeace-russiaoroszorszg_34710194194_o.jpggreenpeace-francefranciaorszg_35511195486_o.jpggreenpeace-suomifinlandfinnorszg_35511196216_o.jpg

A Szamos folyó esete csak egyike azoknak a konkrét példáknak, amelyek megmutatják, hogy a környezetvédelmi tevékenység csakis nemzetközi összefogással vezet eredményre. A Greenpeace számos ilyen eredményt ért már el, ami annak köszönhető, hogy kezdettől fogva ragaszkodnak a politikai és anyagi függetlenségükhöz.

A 2017. június 27-tel hatályba lépő új, a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvény értelmében a Greenpeace Magyarország Egyesületnek is „külföldről támogatott szervezetként” kell regisztrálnia magát. Eleget teszünk a kötelezettségnek, de ez nem jelenti azt, hogy belenyugszunk a törvénnyel járó megkülönböztetésbe - írja a Greenpeace Magyarország.

A magyar Greenpeace mindig is fontosnak tartotta az átláthatóságot, és ez ezután sem fog változni. Működésükről és pénzügyi adataikról bárki tájékozódhat, ahogy arról is, hogy a felhasznált adományokat mire fordítják. 

Ha Te is támogatni szeretnéd munkájukat, itt teheted meg.

Fotók: flickr.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1612626337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása