A jövő kulcsa: az ember - Kiosztották az első Fenntartható jövőért díjakat
2017. október 19. írta: Ecolife Magazin

A jövő kulcsa: az ember - Kiosztották az első Fenntartható jövőért díjakat

 „Az emberi erőforrásba legalább ugyanannyi időt és erőforrást kell befektetni, mint a technológiába” – derült ki Gerd Leonhard jövőkutató előadásából, azon a BCSDH üzleti ebéden, aminek fókuszában a fenntartható foglalkoztatás állt és ahol szintén kiemelkedő egyéni vezetői teljesítmények kerültek elismerésre a Fenntartható jövőért díj átadásakor.

dsc_3845.jpg

A 10 éves fennállását ünneplő Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) jubileumi üzleti ebédjén került sor az idén alapított Fenntartható jövőért díj átadására valamint annak a hárompontos ajánlásnak a bemutatására, ami kijelöli az utat az üzleti szféra számára a fenntartható munkaerőpiac felé.

dsc_4000.jpgA GDP mintegy 30%-át megtermelő 80 tagvállalatot tömörítő szervezet idén adta át először a Fenntartható jövőért díjat Változásvezető, Vezető nő és Üzleti megoldás kategóriában.

A technológiai nincs ember nélkül… - Gerd Leonhard jövőkutató előadása

„A hatékonyság soha nem szabad, hogy fontosabbá váljon az emberiességnél, mert nem minden automatizálható – a boldogság sem automatikus.”emelete ki élő video előadásában Gerd Leonhard jövőkutató, Európa egyik legbefolyásosabb személyisége (Wired magazin, 2015), a Future Agency vezérigazgatója az ember szerepét egy digitalizálódó társdalomban.

Hisz „a jövő már itt van - de legtöbbünk még nem vette észre. A technológia exponenciális mértékben változik, és ez még csak a kezdet. Az elkövetkező 20 évben az emberiség többet fog változni, mint az elmúlt 300 évben. Az elkövetkezendő 10-15 évben a munkahelyek 50%-a automatizálódik. Ez lehet a mennyország, de a pokol is; minden attól függ, hogyan működünk együtt, hogyan haladunk együtt előre.” „Ezért legalább annyi energiát fektessünk az emberbe, magunkba, mint amennyit a technológiába fektetünk. Így leszünk sikeresek - mind személyes, mind a gazdasági szempontokat figyelembe véve.” – tette hozzá.

Ezzel is rámutatva arra, hogy a digitalizáció, mint az egyik leginkább hangsúlyos tényező, hogyan befolyásolja a munkaerőpiac erőviszonyait, de azt is kiemelve, hogy a technológia mélyebb megértéséhez feltétlenül szükségesek az olyan emberi képességek, mint érzelem, érzelmi intelligencia, intuíció, képzelőerő és kreativitás.

A BCSDH ajánlása a fenntartható munkaerőpiacért

„A munkaerőpiac a technológiához hasonlóan gyorsuló ütemben változik. Nincs ma Magyarországon olyan vállalat, amelyet ne érintene mindez. Hiszen a minden eddiginél nagyobb szakember hiány veszélyezteti a piaci pozíciókat és komoly növekedési korlát is lehet” – mondta el Ifj. Chikán Attila, a szervezet elnöke beszédében felvezetve azt a három pontos ajánlást, amelyet a BCSDH, tagvállalatainak vezetőivel közösen fogalmazott meg, hogy segítsenek az üzleti szférának megtenni a foglalkoztatási célok eléréséhez szükséges lépéseket:

A BCSDH ajánlása az üzleti szektor számára a fenntartható munkaerőpiacért:
1. Élethelyzethez illeszkedő foglalkoztatás
2. Élethosszig tartó fejlődés
3.A nők karrierútjának támogatása

Az ajánlás szakmai előkészítésében és megfogalmazásában több mint 70 első számú vezető, civil, tudományos és vállalati szakember vett részt. Mind az üzleti szektor, mind az érintettjei számára azonosították azokat az üzleti megoldásokat, amelyek terjesztésével és megvalósításával növelhetik pozitív hatásukat a foglalkoztatás kapcsán.

A program idei kiemelt támogatói: Alteo, Mavir, McDonald's, MOL, Nestlé, Unilever további támogatói pedig: Folprint, Hungarocontrol, HVG, KPMG, Rossmann, SCA, Syngenta voltak.

Fenntartható jövőért díj 2017 – emberek, vezetők a fenntarthatóságért

A BCSDH jubielumi üzleti ebédjén került sor a szervezet 10 éves évfordulója alkalmából alapított Fenntartható jövőért díj átadására is.

Márta Irén a BCSDH igazgatója, a szakmai zsűri egyik tagja kifejtette: „Ezt a komplex díjat azért hoztuk létre,hogy, elismerjük, és széles körben bemutassuk a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítményeket. Ezzel is előmozdítva és növelve az üzleti szektor hozzájárulását és hatását a fenntarthatósági célok teljesítésében.”

Dr. Bartus Gábor, Krizsó Szilvia, Márta Irén és Salgó István alkotta 4 tagú szakmai zsűri 26 pályázatból választotta ki a díjazottakat.

A Változásvezető díj nyertesei: Károlyi László (Legrand) és Kovács Károly (BDL).

A Vezető nő kategória nyertesei: Csomai Kamilla (MAVIR), Istenesné Solti Andrea (Shell), Pálfalvi Márta (Heineken), Vörös Mónika (Unilever).

A legjobb Üzleti megoldás díját a TESCO Globál Áruházak Zrt. „Egyetlen falat sem veszhet kárba” élelmiszerpazarlást csökkentő programja nyerte.

A díj idei kiemelt támogatói: Alteo, Coca-Cola, Greenpro, Inest, SCA, támogatói pedig: E.On, H&H voltak 

dsc_4204.jpg

A BCSDH-ról:

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete. 2007-ben alakult és 80 vállalati tagja van. Jelenleg a magyar GDP 30%-át adó és 400.000 főt foglalkoztató vállalatok első számú vezetőinek fóruma.

A szervezet fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését és alkalmazását.

A BCSDH Action 2020 programja egy olyan platform, amely azonnali cselekvésre hívja az üzleti szektort és a program ehhez fogalmaz meg 2020-ig szóló célokat, majd ezekhez a célokhoz segít a vállalatoknak üzleti megoldásokat rendelni.

"A jövő vezetői" tehetségprogram a BCSDH másik fontos programja, amelynek célja, hogy a jövő vezetőinek, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni.

Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács ma már több, mint  200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója és több mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül.

Bővebb információ: www.bcsdh.hu ; www.action2020.hu

Gerd Leonhard

Futurist, Humanist, Author of 'Technology vs. Humanity', CEO The Futures Agency

Gerd Leonhard is a widely-known and top-rated futurist, with over 1500 engagements in 50+ countries since 2004 and a combined audience of over 1 million people. Gerd focusses on near-future, ‘nowist’ observations and actionable foresights in the sectors of humanity, society, business and commerce, media, technology and communications. Gerd is also an influential author, a sought-after executive ‘future trainer’ and a trusted strategic advisor

dsc_3967.jpg

A Fenntartható jövőért díj 2017-es nyertesei:

A VEZETŐ NŐ DÍJ:

Csomai Kamilla vezérigazgató, MAVIR Zrt.

Aki karizmatikus, következetes és empatikus vezetőként aktív szerepet vállal a megújuló forrásokból származó villamos energia rendszerbe történő illesztésében, emellett biztosítja munkatársai elköteleződését egy megújulásra és változásra kész szervezetben, alkalmazkodva a fenntartható fejlődés kihívásaihoz, személyesen hozzájárulva a Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

Istenesné Solti Andrea regionális HR vezető, Shell Hungary Zrt.

Aki energikus, értékközpontú és elkötelezett vezetőként sokat tesz a sokszínűség vállalati működésbe történő beépítése érdekében. Aktív szakmai közéleti munkájának köszönhetően egyre több vállalat köteleződik el a sokszínűség értékei mellett, hozzájárulva az esélyegyenlőség megteremtéséhez és a Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez. 

Pálfalvi Márta HR és Corporate Affairs igazgató, Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.

Aki tudatos, célorientált és a maximális teljesítményre törekvő vezetőként személyes példamutatásával, elkötelezettségével a fenntarthatóság, az egyenlő bánásmód és a nemek közti egyenlőség területén inspirál munkatársain túl más vezetőket is, hozzájárulva a Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

Vörös Mónika HR vezető, Magyarország-Adria Unilever

Aki sokszínű, együttműködő és inspiráló vezetőként kiemelkedő szakmai tudásával és személyes példamutatásával komoly eredményeket ért el a női karrierpályák segítésében a rugalmas munkaidő és a távmunka elterjesztésével, hozzájárulva a Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

A VÁLTOZÁSVEZETŐ DÍJ:

Kovács Károly ügyvezető igazgató, BDL Kft.

Aki hiteles, elismert és innovatív vezetőként, a szakmája és a fenntarthatóság mellett elkötelezett módon nagy hangsúlyt helyez a tudásmegosztásra. Stratégiai döntéseiben az üzleti szempontokon túlmenően gazdasági, társadalmi és környezeti szempontok vezérlik. Vállalatvezetői tevékenysége és szakmai közéleti üzenetei hiteles összhangot képeznek.

Károlyi László vezérigazgató, Legrand Zrt.

Aki széles körben elismert kreatív, rendszerszemléletű és humánus vezetőként új üzleti modellt fogalmazott meg. Elsőként csatlakozott a fenntartható vállalati működést célzó számos kezdeményezéshez, szívén viseli a leendő gazdasági vezetők menedzsment és etikai területen történő képzését. 

A ÜZLETI MEGOLDÁS DÍJ:

Tesco Global Áruházak Zrt. „Egyetlen falat sem veszhet kárba” programja innovatív, a szokásos üzletmeneten túlmutató, szemléletformáló üzleti megoldás, amely a piac más szereplőire is könnyen kiterjeszthető és ezzel segíti, hogy az üzleti szektor jelentősen hozzájárulhasson az Action 2020 Magyarország és a Fenntartható Fejlődési Célok teljesüléséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6413023222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása