Ha elfogynak, örökre eltűnnek
2017. november 27. írta: Ecolife Magazin

Ha elfogynak, örökre eltűnnek

A Lush és a Szumátrai Orángután Társaság (Sumatran Orangutan Society, SOS) együtt védi meg az orángutánokat és esőerdei élőhelyüket.

A Lush új Orangutan szappanjának eladásából származó minden bevételt (az ÁFA levonása után) az SOS és helyi partnere, az Orángután Információs Központ (Orangutan Information Centre, OIC) támogatására fordítjuk. A cél, hogy a szumátrai Bukit Mas környékén található, egyedülálló Leuser Ökoszisztéma határán elhelyezkedő földterületet újra esőerdő borítsa. 

sos_orangutan_soap_hero_2017.jpg

Az #SOSsumatra kampány 2017. november 24-én indult. Célja, hogy felhívja a figyelmet a kihalás szélére sodródott orángutánok helyzetére, illetve az erdőirtás hatásaira. Már csak 14.600 vadon élő orángután maradt Szumátrán. A Lush ezért 14.600 exkluzív Orangutan szappant gyártott, de ha elfogynak, örökre eltűnnek, ahogy az orángutánok is!

Az Orangutan szappan illata egyedi, pacsulis-narancsos, alapja pedig a Szumátrához közeli Nias szigetéről származó extra szűz kókuszolajból készült.

Helen Buckland, az SOS igazgatója: „A vadon élő orángutánokat számos veszély fenyegeti, túlélésüket esőerdei otthonuk védelme garantálja. Fantasztikus érzés visszaszerezni és újjáéleszteni ezt a területet, hogy az orángutánok újra szabadon kószálhassanak.”

Simon Constantine, a Lush vezető parfümkészítője és az etikus beszerzési csoport vezetője így nyilatkozott: „A SOS tagjai elmagyarázták, majd megmutatták, milyen hatással vannak az általunk használt összetevők Szumátrára. Azonnal eldöntöttük, hogy megváltoztatjuk a hozzáállásunkat, eltüntetjük a pálmaolajat a szappanbázisainkból és megpróbáljuk jóvátenni a kárt, amit okoztunk. Fontos fordulópont volt ez. Rájöttünk, hogy nem dönthetünk többé a legkisebb rossz mellett, helyette megoldást kell találnunk a problémákra, amiket a pálmaolaj és más összetevők jelentenek. Még soha nem találkoztam ennyire hatásos projekttel: a SOS valódi megoldást talált a problémára, mára 500 hektárnyi erdőterületet telepítettek újra azon a területen, mely 10 éve még illegális pálmaültetvény volt.”

Az Orangutan szappan online és az üzletekben is elérhető lesz egész Európában.

orangutan_campaign_image1552.jpg

További információ:

A Szumátrai Orángután Társaság (Sumatran Orangutan Society, SOS) egy jótékonysági szervezet, mely a szumátrai orángutánok és élőhelyük megőrzésére jött létre. Támogatják a helyi konzervációs programokat, és kampányokat indítanak a vadon élő orángutánok védelmében. www.orangutans-sos.org

Tudj meg többet az SOS és a Lush kampányáról a weboldalukon.

SOS social media

Instagram: @OrangutansSOS

Lush Social

Facebook: Lush

Instagram: @Lush

Twitter: @LushLtd

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr8813399261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása