Írd alá a petíciót- Mondjunk nemet az egyszer használatos műanyagokra!
2018. június 15. írta: Ecolife Magazin

Írd alá a petíciót- Mondjunk nemet az egyszer használatos műanyagokra!

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba. A műanyagszennyezés a bolygó minden pontján érzékelhető, az Északi-sarkvidéktől az Antarktiszig.

plastic-petition-2018-foreground.jpg

Ezt felismerve egyre több ország hoz bátor döntéseket az egyszer használatos műanyagok korlátozására. Egymást érik az eldobható műanyagok betiltásáról szóló bejelentések: múlt héten az egyik legnépesebb ország, India, valamint Chile is csatlakozott az eldobható műanyag szatyrokat betiltó országokhoz. Tavasszal a szomszédos Románia is bejelentette, hogy már 2019-re betiltja az eldobható szatyrok forgalmazását.

Az esetleges káros hatásoknak a hazai lakosság is ki van téve: a legfrissebb kutatások szerint a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek.

blogger-image--1542970545.jpg

Most kell cselekednünk! Ezért a Greenpeace petíciót indított az egyszer használatos műanyag szatyrok betiltásáért. Ezeket a szatyrokat túlnyomórészt csak egyetlenegyszer használjuk, átlagosan mindössze 20 percig, aztán a szemetesbe kerülnek. Ezeknek a teljes lebomlási ideje akár közel 400 év is lehet. Ez hatalmas környezeti problémákat okoz, ezért muszáj lépnünk ez ügyben.

Itt az idő, hogy Magyarország is csatlakozzon a bolygónkat elárasztó egyszer használatos műanyagok elleni küzdelem élharcosaihoz!

573f3f16dd0895e0168b46b0-750-563.jpg

Követeljük együtt a kormánytól, hogy 2020. január 1-től hazánkban se lehessen egyszer használatos, eldobható műanyag szatyrokat forgalmazni! Írd alá a petíciót most!

Aláírom:

https://act.greenpeace.org/ea-action/action?ea.client.id=1850&ea.campaign.id=69932&utm_medium=email&utm_source=engagingnetworks&utm_campaign=HU180613_HuList_Plastic_petition_E&utm_content=HU180613+HuList+Plastic+petition+E&ea.url.id=1407136&forwarded=true


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5514051326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása