3 izgalmas kert a világból
2015. január 12. írta: ECOLIFE

3 izgalmas kert a világból

Összeállításunkban bemutatunk három fantasztikus kertet a világból, ahol magunk is szívesen barangolnánk egy hétfői napon. 

monet-giverny-maison-tulipes.jpg

 

1. Univerzum-kert

Nem sorolható éppen a populáris kertek közé a kozmosz inspirálta Charles Jencks építész skóciai magánkertje (The Garden of Cosmic Speculationt), mely évente csupán 1-2 alkalommal nyitja meg kapuit látogatói előtt. A kertet a mértani formákra, a DNS-láncra vagy fekete lyukakra emlékeztető installációk teszik igazán különlegessé, már-már posztmodern alkotássá. 

cosmic-speculation-8.jpg

7149007299_ac791734c7_z.jpg

 

dsc00504.jpg

garden-of-cosmic-speculation-10.jpg

2. Heligan elveszett kertjei

Ugyancsak izgalmas atmoszférával bír az angliai Cornwall-ban található botanikus kert, mely egykor a Tremayne család birtokában volt, akik aztán az első világháború ideje alatt elvesztették az addig nagy gonddal ápolt területet. A 90-es években újra gazdára talált a kert, melynek máig legnépszerűbb darabjai az évszázadok során változó szobrok, vagy a sűrű szubtrópusi páfrányok. 

lost-gardens-of-heligan-giants-head.jpg

iycib.jpg

lost-garden.jpg

3. Giverny álomkertje

1883-tól 1926-ig élt a mesés környezetben Claude Monet, a világhírű impresszionista festő, a látogatók pedig 1980-tól gyönyörködhetnek az inspiratív környezetben, ahol mesés rózsalugasok és gyönyörű liliomok között töltődhetnek fel. 

house-monet.jpg

gar1.jpg

maison-de-claude-monet-giverny-pierre-jeanson-jpg.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr947064479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása