Ökoturisztikai úti célok – 2. rész
2015. június 16. írta: .ecolife.

Ökoturisztikai úti célok – 2. rész

Múlt héten megjelent, hazai ökoturisztikai úti célokról szóló programajánlónk folytatásaként lássuk, mi mindet tartogat még a nyár a felelős ökoturistáknak.

A magyar nemzeti parkok oldalán máris megtekinthető a június 12-től 21-ig tartó Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat. A teljes program, külön nemzeti parkokra bontva itt található. Barlangtúrák, tihanyi levendulamező látogatások, csillagászati előadások a Bükkben, madárgyűrűzés Drávaszentesen, szentjánosbogár séta az Alcsúti Arborétumban, kenutúra a nádasban Balf és Fertőrákos között és még sorolhatnánk az egyhetes programkínálatot.

provence-725856_1920.jpg

További úti tippek közt szerepelhetnek a pihentetőbb fesztiválok, mint a július 5-ig tartó Levendula Hetek, melynek keretében a Tihanyra látogatók részt vehetnek a levendula aratásában, megismerve a hagyományos és modern feldolgozási módszereket. Emellett túraprogramok, akadályversenyek és egyéb színpadi rendezvények teszik színessé a Levendula Heteket.

lavender-537851.jpg

Ugyanígy a Pannonhalmi Gyógynövénykert egész nyaras programja szintén a Levendula Hetekkel indít június 26. és július 12. közt, majd az augusztus 15-től 20-ig tartó Gyógynövényhét keretében nyílt napot tartanak az apátság gyógynövényműhelyében, ahol a látogatók megismerhetik a levendula, menta, zsálya, kakukkfű és citromfű gyógynövényeket és saját kézműves emléket is készíthetnek. Ugyanitt lesz magyarországi szerzetesrendek és világörökségi helyszínek minőségi termékeiből kiállított vásár is.

A Vidékjáró rendezvénysorozat részeként július 27-28-án Környezettudatos napok és helyi termékek ökovására lesz a Tisza-tavi Ökocentrumban, Poroszlón. A két nap mottója a természetvédelem, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés, így például speciális autóbusz érkezik az Ökocentrumba, továbbá környezetvédelmi útvesztő labirintus várja majd a gyerekeket, melyben izgalmas öko játékokkal, feladványokkal találkozhatnak.

Második összeállításunkból is láthatjuk, hogy számos hazai ökotudatosságra is nyitó programmal növekszik a magyar turizmus, melynek megcélzott közönsége, alakítói és aktív részesei lehetünk, és legyünk is annak érdekében, hogy megőrizzük jellegzetes természeti sokszínűségünket.

Szerző: Geréb Orsolya

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr217548030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása