Összecsukható okosroller
2016. február 15. írta: Jachimek Anett

Összecsukható okosroller

A ZAR egy összecsukható elektromos roller, mely tökéletes azok számára, akik napi rendszerességgel utaznak rövidebb távokra, de a lehető leggyorsabban szeretnék utazásaikat megtenni. Nem szennyezi a környezetet, mint egy autó, de kellően gyors és biztonságos, a városi közlekedésre tökéletes.

A jármű súlya mindössze 4 kilogramm, tehát nagyon könnyű, ez a tömeg mintegy egyötöd része a hagyományos elektromos rollereknek. A ZAR teste alumínium és üvegszálas anyagból készült, amelyek biztosítják a megfelelő az állóképességet és a könnyű súlyt. Másik nagy előnye, hogy egyszerűen össze lehet hajtani, amikor éppen nincs rá szükségünk, ebben az állapotában 20x40 centiméterre összecsukható. Akár egy hátizsákban is elfér, így rendkívül kényelmes, hiszen bárhová magunkkal vihetjük. 

A ZAR energiaellátását lítium akkumulátoroknak köszönheti, egy töltéssel akár 20 kilométert képes megtenni, maximális sebessége 20 km/h. Az akksi élettartama igen hosszú,  akár 5 évig is bírja, mely idő alatt körülbelül 2000 töltést végezhetünk vele. A járművet egy mini 200 wattos hátsókerék-meghajtású motor hajtja. 

A rollert Bluetooth 4.0.-val is felszerelték, így amikor csatlakozik egy mobiltelefonhoz, a készüléken láthatjuk a ZAR információit és beállításait. Egy beépített figyelő is található a ZARban, egy akkumulátor felügyeleti és irányítási rendszert (BMS), melynek feladata, hogy figyelje az akkumulátorra vonatkozó adatokat. Több mint 1000 biztonsági gyakorlatnak vetették alá, és kifejezetten az állóképességre és biztonságra vizsgálták a rollert. 

A hozzá tartozó alkalmazás segítségével ki-be tudjuk kapcsolni a bluetooth-t, és összeköttetésbe léphetünk a járgánnyal a telefonunkkal. Az applikáció figyelemmel kíséri a ZAR sebességét és a hátralévő üzemidőt, valamint összegzi és átlagolja az adatokat. Azt is ellenőrzi a rendszer, hogy mennyire haladunk biztonságosan. Az alkalmazás jelzi, hogy milyen messze vagyunk a célunktól és mennyi az eddigi megtett útvonal. A navigáció segítségével valós helyzetünket is megállapíthatjuk, és megoszthatjuk tartózkodási helyünket másokkal is.  

 A modellek jelenleg a fekete, fehér és ezüst színekben kaphatóak.

Képek: Facebook és Kickstarter

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr538393622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása