Itt a világ legmagasabb vertikális kertje!
2016. február 27. írta: Jachimek Anett

Itt a világ legmagasabb vertikális kertje!

Egy olasz stúdió, a Carlo Ratti Associatit (CRA) bemutatta a The Mile nevű projektet, melynek neve már önmagában is beszédes: valóban egy egy mérföldes, azaz 1,6 kilométer magas torony építését tervezik. 

Hogy mi ebben a pláne? Az, hogy nem egy egyszerű felhőkarcolóról, vagy toronyról van szó, hanem a világ legmagasabb vertikális kertjéről. A szinteken megfigyelőállomás és kilátó is helyet kap majd, ám legnagyobb különlegessége, hogy a függőleges park körbeszövi az egész építményt. Képzeljük el a Central Parkot, csak éppen nem a földön, hanem az ég felé terjeszkedve, és nem egyenesen, hanem megcsavarva!

A The Mile azon kívül, hogy a világ legmagasabb épülete lenne, a város közepén nyújthatna menedéket az állatoknak és lehetőséget a természetnek, hogy a város fölé magasodva éljen békében. A tervezés egy együttműködés eredményeként valósult meg egy német műszaki céggel, a Schlaich Bergermann und Partnerrel, és a brit digitális design stúdióval, az Atmosszal karöltve. A tervezők és a beruházók elképzelése egy "égi piazza", melyben az állatok és emberek jól megférnek egymás mellett. Ide bárki bármikor felmehetne pihenni, a turistáknak pedig hihetetlen kilátásban lenne részük. 

A látogatóknak 40 dollárt kell fizetniük majd a belépésért, és panorámalift vagy egy keringő kapszula — mely 360 fokos panorámát nyújt az utazóközönségnek — segítségével juthatnak fel a magasba. A legnagyobb függőleges kert projektet hivatalosan 2016. március 16-án Cannes-ban mutatják be a nagyközönségnek a MIPIM nevű rendezvényen, mely a világ legnagyobb ingatlanpiaci eseménye.

the-mile-by-carlo-ratti-associati-14-1020x610.jpg

Képek: inhabitat

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr118423968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása