Elképesztő lámpák újrahasznosított papírból!
2016. március 08. írta: Jachimek Anett

Elképesztő lámpák újrahasznosított papírból!

 

A világon az egyik legértékesebb újrahasznosítható anyag a papír, rendkívül sokoldalú felhasználási és újrahasznosítási lehetőségei miatt. Egy csodás kartonpapír remekművet mutatunk meg, mely remekül festene bármelyik helyiségben.

Kartonpapírral számos helyen találkozhat az ember. Ilyen anyagba csomagolják a bútorokat, a csempéket, nagy kiszerelésben az italokat, zöldségeket és rengeteg más nagy tömegű tereméket, melyekkel a mindennapokban találkozhatunk. 

Tartósságának és teherbíró képességének köszönhetően már bútorokat is készítenek kartonból, ám itt a legújabb felhasználási módja, mely egyszerre hasznos és dizájnos is! Egy seattle-i székhelyű tervező cég, a Graypants alkotta meg ezeket a különleges lámpákat, melyek energiatakarékos LED-égők segítségével világítanak.

A speciálisan vágott kartont rétegekben helyezik egymásra, melynek formáját a madarak vonulásának látványa ihlette. A lámpákat egyenként és egy nagy egészben nézve is olyan érzése lehet az embernek, mintha egy hatalmas madárrajzásnak lenne a részese.

A tervezők a lámpák megalkotásával azt kívánták bebizonyítani, hogy a festetlen és kezeletlen kartonpapír egyáltalán nem unalmas és nem kelt olcsó hatást sem. Ennél modernebb és környezetbarátabb fényforrás nemigen található a piacon.

Képek: graypants

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1008454218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása