Napenergiát hasznosító mozgásérzékelő lámpa
2016. március 09. írta: Jachimek Anett

Napenergiát hasznosító mozgásérzékelő lámpa

Egy fényforrás, mely hónapokig világít egyszeri felöltéssel? Lehetséges! A Felmark terveződuója által megálmodott lámpa minden képzeletet felülmúl.

Az Ellum Solar elnevezésű fényforrás egy intelligens, napenergiával működő LED-lámpa. Mozgás-szenzorokkal van felszerelve, ennek köszönhetően a lámpa képes érzékelni bárki jelenlétét, és fényt biztosítani a sötétben. Ez a szenzor akár 4,5 méter távolságban is érzékeli a mozgást. Kitűnő megoldás lehet minden háztartásban, hiszen segíti a biztonságos tájékozódást. 

Az Ellum különlegessége, hogy mindössze egyetlen nap töltéssel akár 6 hónapig is üzemel! Az eszköz a napenergiát elraktározza, s amikor szükség van rá és mozgást érzékel, akkor világít. Egyébként különféle módokon tudjuk még üzemeltetni: sötétben csak akkor világít, ha a közelben mozgást érzékel; magától világít, de a fényerőt mi állítjuk be; csak akkor kapcsol be a fény, hogyha megérintjük a készüléket.

Egy apró töltöttségjelző lámpa jelzi, hogy mennyi energia van még az Ellumban. Nagy előnye, hogy bármikor bárhová magunkkal vihetjük, hiszen nem helyhez kötött, nincsenek felesleges kábelek, melyek megnehezítenék a fényforrás elhelyezését. 

Ha mégis szeretnénk állandó helyet a lámpának, akkor sem kell tartanunk attól, hogy csak az adott helyiségben használhatjuk. Egy mágneses tartó segítségével ugyanis bármikor egyszerűen fel- és levehetjük a lámpát a falról kedvünk szerint, attól függően, hogy éppen hol szeretnénk alkalmazni a világítást. 

Az Ellum anyaga tömör keményfa, melyet kézzel készítenek el Los Angelesben. Jelenleg két verzióban rendelhető, az egyik amerikai fekete diófából, a másik pedig fehér juharból készül. Minimalista és letisztult dizájnjának köszönhetően bármelyik lakásban jól mutat.

A lámpa esztétikailag nem rontja a lakás egységes képét, és jó megoldás lehet a műgyűjtőknek vagy azoknak, akik rajonganak bizonyos tárgyakért vagy lakberendezési megoldásokért, és szeretik megvilágítani lakásuk büszkeségeit.

A készítők a gyerekeknek is kifejezetten ajánlják, hiszen ők még kevésbé szeretnek teljes sötétségben aludni vagy mászkálni éjszaka, tehát jó választás lehet a kicsik számára.

Az Ellum Solar a Kickstarter egyik legújabb sikertörténetei közé tartozik, ugyanis még nem zárult le a támogatói aukció, de már most túlteljesítették a gyártási költségekhez szükséges minimum limitet, így a tervek szerint 2016 júliusában megkezdődhetnek a kézbesítések is.

Képek: kickstarter

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr148456728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása