Apple és Android is helyet kap a Kia hibridjeiben!
2016. április 14. írta: Jachimek Anett

Apple és Android is helyet kap a Kia hibridjeiben!

Négykeréken-sorozat

A Kia bevezeti a fedélzeti Apple és Android operációs rendszereket autóikba, ígéretük szerint 2017 végére az összes Kia-típushoz megrendelhető lesz majd a technológia.

Előzetes információk szerint elsőként a Niro hibrid crossover kínálja majd az Android Auto szolgáltatást, az Apple CarPlay funkció pedig még az év vége előtt megjelenik az első Kia modellekben. A Kia Motors a következő másfél évben teljes európai modellkínálatán bevezeti az Android Auto és Apple CarPlay funkcionalitásokat, és ezzel a kontinens egyik legteljesebb kapcsolódási programját kínálja ügyfeleinek.

kia_niro_exterior_9.jpg

A Kia három vadonatúj modellje – a Niro hibrid crossover, az Optima Plug-in Hybrid és az Optima Sportswagon – már európai bevezetésük pillanatában támogatják a legmodernebb okostelefonos operációs rendszereket. A jövőben a Kia modellkínálatának minden új tagja megkapja majd ezeket a technológiákat. Az új operációs rendszereket a műszerfal közepén elhelyezkedő, 7,0 vagy 8,0 colos érintőképernyős infotainment berendezésbe integrálták. 

A fedélzeti kapcsolódás lehetősége egyre fontosabb a Kia fiatalos, mindig a legmodernebb technológiákat kereső ügyfelei számára. A lehető leglogikusabb lépés részünkről a teljes körű Android és Apple kompatibilitás biztosítása, hiszen ügyfeleink így a lehető legbiztonságosabb és legkönnyebb módon használhatják ki okostelefonjuk funkcionalitásának javát. A Kia annak érdekében integrálja ezeket a technológiákat, hogy az autóvezetők minden pillanatban az útra, a vezetésre összpontosíthassanak.

– mondta Michael Cole, a Kia Motors Europe ügyvezető igazgatója.

logo.jpg

Android Auto

Az új Niro hibrid crossover a legelső olyan Kia modell, amely megkapja az Android 5.0 vagy annál frissebb operációs rendszert alkalmazó Android Auto funkciót. Az okostelefonokkal kompatibilis rendszer használata igen egyszerű: a felhasználónak nincs más dolga, mint az USB-csatlakozón keresztül összekötni telefonját a rendszerrel. Mivel a rendszer támogatja a hangvezérlést, így a vezető anélkül vezérelheti telefonját, hogy levenné a kezét a kormányról, vagy tekintetét az útról. Miután a rendszert összekapcsoltuk a telefonnal, minden alkalmazáshoz és funkcióhoz azonnal hozzáférhetünk. 

Apple CarPlay

Az iPhone 5 vagy újabb készülékeket támogató Apple CarPlay funkció 2016 végén válik elérhetővé a Niro vásárlói számára. Az Apple CarPlay teljes körű Siri hangvezérlést biztosít, amellyel az iPhone számos funkciója és alkalmazása irányítható, beleértve az Apple Maps alapú navigációt, a híváskezelést, vagy a szöveges üzenet diktálását. A rendszer további olyan audio alkalmazásokat is támogat, a zenei streamingtől a hangoskönyvekig, amelyeket a felhasználó korábban iPhone készülékére letöltött.

kia_optima_plug-in_hybrid_exterior_6.jpg

A Kia Nirot sorban követi majd a többi modell is: az év vége előtt piacra lépő új Kia Optima Plug-in Hybrid és Sportswagon változatok is képesek lesznek a funkciók használatára. 2016. utolsó negyedévében színre lépő Optima Sportswagon lesz a legelső olyan Kia-modell, amely a piaci bevezetés első percétől mindkét technológiát kínálja. A Kia várakozásai szerint 2017 végére teljes modellkínálatának minden tagjához megrendelhetők lesznek az integrált okostelefonos operációs rendszerek.

Fotók: a Kia Motors Hungary Kft. engedélyével

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr508602826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizsla_barat 2016.04.16. 19:57:49

2014-es Kia sorrento nagyjabol mar tudja
süti beállítások módosítása