Papírból házat? Miért is ne!
2016. június 01. írta: Jachimek Anett

Papírból házat? Miért is ne!

Nehéz úgy gondolni a kartonra, mint egy megbízható építőanyagra, ám ez a koncepció bebizonyítja, hogy ez tévedés. 

Hogyan hasznosítsuk újra a kartonpapírt? Hát így! Kartonból már rengeteg bútort terveztek, ám házat eddig még soha. Pedig a kartonpapír igen erős anyag, mely sok mindent kibír. A holland Fiction Factory egy olyan strapabíró házat tervezett, mely otthonnak vagy irodának is megfelelő. A 24 kartonrétegből álló ház egyes elemei akár 500 kilogrammot is nyomhatnak! A csőszerkezetű építmény másik nagy előnye, hogy akár egy nap alatt is össze lehet rakni. 

A Wikkelhouse nem más, mint egy hétköznapi anyag úttörő felhasználási módja. A kartonpapír, mint fő építőanyag segítségével egy élvonalbeli fenntartható ház született, mely kivételes terheléssel és egyedi dizájnnal rendelkezik 

Míg az otthoni kartondobozok a legkisebb víztől is tönkremennek, addig ez az "építőanyag" egy speciális és vékony fóliával van bevonva, hogy védjen a beázások ellen. A végén fa burkolat található, hogy stabilizálja az egész építményt. Ezzel a kivitelezéssel a ház háromszor olyan környezetbarát, mint a hagyományosan elkészült házak. Ez valószínűleg azért van, mert a ház újrahasznosított anyagokból is készülhet és száz százalékban újrahasznosítható. A kiváló szigetelésnek köszönhetően a ház élettartama minimum 50 év. 

Az elemek megvásárlása után a tulajdonosok úgy szerelik össze az épületet, ahogy az nekik a legjobban tetszik. Az elemek variálhatósága miatt számtalan lehetőséget rejt a ház elrendezése. Az épület egyaránt alkalmas ideiglenes vagy állandó fészeknek is, pozitív tulajdonságai közé sorolandó, hogy könnyen szétszedhető és máshol szintén hamar összerakható. A Wikkelhouse már most akkora népszerűségnek örvend, hogy hosszú városlistán kígyóznak a vevők.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr48768918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása