A L'Oreal matricája az UV-sugarak ellen
2016. június 06. írta: Jachimek Anett

A L'Oreal matricája az UV-sugarak ellen

Most, hogy itt a jó idő és egyre erősebben süt a nap, különösen oda kell figyelnünk a napsugárzás káros hatásaira. A L'Oreal legújabb találmánya a bőr megfelelő védelmére és a bőrrák megelőzésére kívánja felhívni a figyelmet.

Amikor a legtöbben meghalljuk a L'Oreal márkanevet, egyből szépségápolási és hajápolási krémek és kiegészítők jutnak az eszünkbe. Azonban a L'Oreal ennél sokkal innovatívabb, főleg technológiai téren. A rengeteg kutatásnak, melyeket a különféle területeken végeznek, most úgy tűnik beérett a gyümölcse, és sikerült egy olyan technológiát kifejleszteniük, melynek segítségével a bőrrák megelőzhető lehet.

uv-skin-patch01-1020x610.jpg

Egy olyan bőrre applikálható, matricaként funkcionáló eszközt hoztak létre, mely a "My UV Patch" nevet viseli. A tapasz nem túl nagy és nem feltűnő, mindössze néhány centiméter az átmérője, vastagsága pedig egy emberi hajszálénak felel meg. Az átlátszó tapaszt értelemszerűen csak fel kell ragasztania és a szabadban kell viselnie a használónak, innentől kezdve az UV Patch végzi a dolgát. Az eszköz elnyeli a fényt, a ragasztós része pedig tele van fényérzékeny festékanyagokkal, így a színe megváltozik, ha túl sok káros sugárnak van kitéve az illető. Ezzel lehetővé teszi viselője számára, hogy jelezze, mikor nem érdemes már a napra merészkednie.

uv-skin-patch02-1020x463.jpg

Ha a színváltozás dekódolását nehéznek érezzük, nem kell kétségbe esni, ugyanis, a tapaszhoz egy applikáció is jön, mely Androidos és iOS rendszerekkel kompatibilis. A mobiltelefon kamerájának segítségével leolvassuk a tapaszt, utána az alkalmazás összeveti a "kiinduló" bőrszínnel, majd követi, hogy mennyi napfénynek volt a felhasználó kitéve és kalkulál egy adatot. A tapasz teljesen ingyenes lesz, és a nyár folyamán egyelőre 16 országban kívánják bevezetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr48784796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása