Futó Expon jártunk: Ónodi Eszter félmaratonra készül!
2017. április 02. írta: Ecolife

Futó Expon jártunk: Ónodi Eszter félmaratonra készül!

Ezen a hétvégén rendezik a Futó Expot, Magyarország első futással foglalkozó kiállítását és vásárát, melynek a Millenáris ad helyet. Szombaton Ónodi Eszterrel is találkozhattunk az eseményen, aki arról mesélt a közönségnek, hogyan készül ő a félmaratonra.

A futás 2016 őszétől kapott komolyabb szerepet életében, amikor is októberben részt vett élete első futóversenyén, a Spar futáson, ahol a 10 km-es távot teljesítette sikeresen. Ez adott neki lendületet arra, hogy idén tavasszal már a félmaratonra is nevezzen. Már azelőtt is jelen volt életében a rendszeres futás, ám tavaly óta nem csak színészi teljesítményével nyűgöz le minket, de már a futópályán is egyre nagyobb kihívásokat tűz ki célul, hiszen Ónodi Eszter az egészséges életmód nagyköveteként fontosnak tartja, hogy jó példát mutasson az emberek számára.

onodi_eszter_futasa.jpg

A színművész a természetben való mozgást preferálja, így ebben a szép időben egyre gyakrabban előfordulhat, hogy mi magunk is "összefutunk" Ónodi Eszterrel egy-egy szigetkör teljesítése során. :)

onodi_eszter_futas.jpg

Felkészülése alatt heti 3-4 alkalommal edz különböző módokon: heti egyszer beültet egy hosszabb, például 10 km-es távot, de van, hogy rövidebb szakaszokat tesz meg, és ezen belül is az egyperces sprint és egyperces lassú futás variációit váltogatja, ezzel még intenzívebb és változatosabb az edzéstervezet, és hatásosabb a felkészülés.

Arra a kérdésre, hogy mit adott neki a futást, azt válaszolta:

Óriási élményként élem meg, és egyben egy pozitív visszajelzés is saját magam számára, hogy manapság már én magam is leelőzök másokat, míg régebben én voltam az, akit megelőztek.

A következő sikerélmény a következő héten megrendezésre kerülő 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás félmaratoni számának teljesítése lesz, mely kapcsán a színésznő azt mondta, nem tűzött ki magának ideális időtávot, csak szeretne futva beérni a célba a szintidőn belül - mondta nevetve.

A művésznő már izgalommal teli várja a félmaratont, ezt velünk is megosztotta:

 Van bennem egy kis drukk. Az előző versenyen már lefutottam a 10 km-t előtte, itt viszont ez nem történt meg, még nem futottam le egyszerre ekkora távot.

- mondta.

Mi innen is nagyon szurkolunk neki az április 9-ei versenyhez, biztosan sikeres lesz! :)

futoexpo.jpg

A Futó Expo pedig még vasárnap is egész nap tart, színes programokkal, számos kiállítóval várja az egészségtudatos életmód követőit és persze a futás szerelmeseit, illetve az Ecolife magazin csapatával is találkozhatnak a látogatók, hiszen mi is ott vagyunk a teljes kiállítás alatt! További részletek az eseménnyel kapcsolatban: https://www.facebook.com/futoExpo/

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr212391073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.06.06. 18:41:44

Mikor fussa a felet? Mer akkor burkába én is nyomingerem.
süti beállítások módosítása