Díjnyertes tájképek a belga fotóművésztől: "Fehér Világ"
2017. április 21. írta: Ecolife

Díjnyertes tájképek a belga fotóművésztől: "Fehér Világ"

Frederik Buyckx “Fehér Világ” című díjnyertes képsorozata bemutatja milyen szerepet játszik a tél a természet körforgásában.  A fotópályázat zsűritagjai azt remélik, hogy Buyckx gyönyörű képsorozata ihletet ad fotós kollégái számára, ezáltal még több, a minket körülvevő természet különleges eleganciáját, szépségét megörökítő pályamunka születhet a jövőben.

London, 2017. április 20.: A World Photography Organisation bejelentette, hogy a belga fotóművész, Frederik Buyckx nyerte az Év Fotográfusa címet a 2017-es Sony World Photography Awards-on. A szakmai zsűri szerint Buyckx “Fehér Világ” című munkája lett a világ legjobb képsorozata az idei évben.

foto2.jpg

Számomra a tájképek jelentik a fotóművészet esszenciáját, ezért is választottam ezt a képsorozatot. Sokan nem fordítanak elég figyelmet rájuk, pedig a természet létezésünk középpontja.  Ezeket a komoly művész által készített gyönyörű felvételeket egyszerűen csak élvezni kell.  Remélem, ez az elismerés megihleti a világ fotóművészeit és ezután az élet árnyoldalát bemutató munkák mellett egyre többen fogják ábrázolni a természet páratlan szépségét is.” – mondta Zelda Cheatle, a Professzionális kategóriákat elbíráló szakmai zsűri elnöke.

foto1.jpg

Frederik Buyckx “Fehér Világ” című képsorozata a balkáni térség, Skandinávia és Közép-Ázsia távoli területein készült, ahol az emberek elszigetelten, a természet törvényeivel dacolva élnek napról napra.A természet különös átalakuláson megy keresztül, ha eljön a tél. Egy új időszak következik, ahol a hó és jég uralkodik ameddig a szem ellát, ezért az itt élő embereknek és az állatoknak muszáj alkalmazkodniuk a túlélés érdekében. Fotósorozatommal az elmúlás elleni küzdelmet szeretném bemutatni.” – mondta Frederic Buyckx.

Az idei évben 10. évfordulóját ünneplő Sony World Photography Awards évről évre elismeri és díjazza a tavalyi év legjobb kortárs fotómunkáit.  A fotópályázat a fotóipar egyik legnagyobb presztízsű versenye, amely mindenki számára nyitott és ingyenes, és amely minden győztes és shortlistes fotósnak lehetőséget jelent arra, hogy karrierjének új lendületet adjon.  A 2018-as Sony World Photography Awards-ra 2017. június 1-től lehet nevezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr2312443305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.04.23. 10:36:40

"mindenki számára nyitott és ingyenes"
na, persze...

Jó ez, csak annyi vele a probléma, hogy először egy bizonyos szintű, jó erős anyagi függetlenséget kíván a dolog, révén hogy mindenek előtt ugye el is kell az ilyen helyekre jutni.És még csak utána jön a megfelelő felszerelés kérdése, mármint, hogy meg van-e; és csak mindezek után a fotós tudás, látás képessége.Ez így azért erősen megtizedeli, századolja a valós nyerési esélyeket...

De én már annak is örülök, hogy nem csak háborús, véres, gyilkolós fotókkal lehet díjakat nyerni.
süti beállítások módosítása