Művészet és fenntartható építészet a Sziget fesztiválon
2019. augusztus 25. írta: Ecolife Magazin

Művészet és fenntartható építészet a Sziget fesztiválon

Speace

A nemzetközi hírű Sziget fesztivál keretein belül idén 6. alkalommal is megrendezésre került a Sziget Art of Freedom. A nagyszerű kezdeményezés lényege, hogy fiatal képzőművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget a Sziget közönsége előtt, saját alkotásaikkal. Figyelembe véve, hogy  évente átlagosan 450-500 000 látogató fordul meg a Szigeten, ez egy kiváló lehetőség minden művésznek a bemutatkozásra, ismertségük növelésére.

dsc09152_small.jpeg

A fesztiválon felépítésre kerülő installációk egy szakértő zsűri által elbírált, több körös pályázati rendszer útján kerülnek kiválasztásra, és létrehozásukat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zártkörűen Működő Részvénytársaság anyagilag is támogatja.

2019-ben az a megtiszteltetés érte a Knauf Insulation Kft.-t, hogy a WIRE+MOME alkotóinak Speace nevű győztes, felépítésre kerülő Szakrális tér installációjának anyaga cégünk Heraklith márkanevű, finomszálas, élképzett fagyapot lapja.

img_0482.jpeg

A Knauf Insulation nagyon büszke az alkotó csapat áldozatos, kitartó munkájára, és a gyönyörű végeredményt látva reméljük, hogy tisztelt olvasóink tetszését is elnyerjük.

Az alábbi sorokban az alkotók bemutatkozását olvashatják:

A Wire-t a Moholy Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóiként alapítottuk 2016-ban. A csapat interaktív installációkon keresztül mutat rá olyan fontos dolgokra, amit a hétköznapi életben figyelmen kívül hagyunk. Így minden tárgy, amit tervezünk, különböző tervezett interakciók bevonásával teremt kapcsolatot az emberrel, mellyel megtapasztalhatja, érezheti és láthatja az üzenetet. A Wire saját projektjei mellett, mások ötleteit is segít megformálni sajátos kommunikációs eszközével.

dji_0617_small.jpeg

Speace leírás:

A Speace, egy szakrális tér installáció, melyben az emberek a fesztivál hangulatából egy nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak. Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól. A kapuk kereszteződéséből egy fénysáv vezeti a tekintetet, a bejárattól egészen a központi tornyon keresztül, az égre. A látogató a központi térben vallásoktól független szakralitást élhet át.

dsc09168_small.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr3915023836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása