Elhalasztják az őszre tervezett ENSZ klímacsúcsot
2020. április 02. írta: Ecolife Magazin

Elhalasztják az őszre tervezett ENSZ klímacsúcsot

A novemberi glasgow-i klímatárgyalásokat valószínűleg jövőre tartják csak meg

Novemberben rendezték volna meg idén a COP26 klímakonferenciát, amire 26 ezer résztvevőt vártak, és ami a legnagyobb és legfontosabb ilyen esemény lett volna a 2015-ös párizsi találkozó után, de a koronavírus-járvány miatt úgy döntöttek, egy későbbi időpontban tartják majd meg.

A konferencia helyszíne a glasgowi Scottish Event Campus lett volna, a skót kormány azonban a napokban bejelentette, itt alakítják ki az egyik ideiglenes kórházat a járvány idejére.

Az ENSZ elhalasztotta az időközi klímatárgyalásokat is, amit júniusban tartottak volna Bonnban, ezt a nyári időpont helyett októberben tartják majd meg, illetve lemondták vagy elhalasztották azokat a megbeszéléseket is,  amikre a novemberi konferenciát építették volna.

Patricia Espinosa, az ENSZ klímaváltozási keretegyezményének (UNFCCC) ügyvezető titkára közleményében kifejtette, a koronavírus-járvány a legégetőbb probléma jelenleg, de mellette nem szabad megfeledkeznünk a klímaváltozásról sem, hiszen hosszú távon ez a legkomolyabb veszély, ami az emberiséget fenyegeti.

Tavaly egyébként Madridban tartották meg az ENSZ klímacsúcsát, ami azonban kudarcosra sikerült, így nagy elvárások voltak az idei csúccsal kapcsolatban.

A COVID-19 járvány ellenére jó ha észben tartjuk, hogy az ökológiai-éghajlati fenyegetés nem múlt el.

Forrás: Index / Gov.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1515583236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása